Загиналия в пожара край Сандански 34-годишен горски служител Антон Гръбчев

...
Загиналия в пожара край Сандански 34-годишен горски служител Антон Гръбчев
Коментари Харесай

Братът на единия загинал горски: Днес трябваше да даде годежен пръстен на приятелката си

Загиналия в пожара край Сандански 34-годишен горски чиновник Антон Гръбчев е трябвало през днешния ден да даде годежен пръстен на приятелката си и да й предложи брак. Това сподели през сълзи пред bTV брат му Иван Гръбчев.

 Траур в 3 общини поради починалите лесничеи. Старосел е избавен, само че 6 къщи изгоряха Виж още

Петричанинът Антон Гръбчев и 48-годишният Валери Димитров, който е общински консултант от Кресна, изгубиха живота си при огромния горски пожар край санданското село Петрово през вчерашния ден. На двамата им прилошало от дима и паднали, след което били погълнати от пламъците. Един техен сътрудник пък е превозен в " Пирогов " с тежки изгарянаия. В три общини през днешния ден е ден на печал.

Братът на Антон бе безапелационен, че ще търси отмъщение по правосъден път, с цел да няма повече такива нещастия. Иван Гръбчев съобщи, че горските не са били подготвени, с цел да са в пожара, както и че не са имали съоръжение.

Гръбчев добави, че се надява потърпевшият да се оправи и да опише какво е станало. От " Пирогов " потвърдиха, че мъжът е с 24% изгаряния, като 5% са дълбоки, само че е в устойчиво общо положение. Братът на починалия горски чиновник показа, че се е чул с Антон малко преди да отидат на мястото на пожара. Иван Гръбчев разясни, че звеното на горските в Петрич е било повече надзорна група, в сравнение с да работят при пожари, само че не знае за какво са се озовали в огнената буря.

" Всички сме в потрес. Майка ми е в потрес, още не може да повярва, мисли, че брат ми ще се върне. Преди години брат ми, когато беше дребен, на 3-годишна възраст, изгоря с вода целия. Без интервенции, по знамение се избави тогава, не му даваха късмет. Беше толкоз уплашен по принцип от тези работи, не знам по какъв начин се е случило ", добави Иван Гръбчев.

Вторият умрял в пожара край Петрово е 48-годишният Валери Димитров. Приятелите му го разказват като безрезервен, виновен и човек с огромен опит. Те дефинираха гибелта му за нелепа. Според околните на служителя той е бил сюрпризиран от нещо непредвидено и по тази причина се е случила нещастието. Те приканиха и да се намерения за защитно облекло за горските чиновници, които наедно се борят с огнените стихии дружно с пожарникарите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР