Заемащ централно място в нощна култура на Уестминстър, алкохолът е

...
Заемащ централно място в нощна култура на Уестминстър, алкохолът е
Коментари Харесай

Изкуството на британския политически алкохолизъм

Заемащ централно място в нощна просвета на Уестминстър, алкохолът е „ смазката “ за подмолните покупко-продажби и повода за голям брой политически падения.
Защо толкоз доста английски политици пият?
Това е въпрос, останал през вековете, стигайки до модерната ера, даже когато Народното събрание на Обединеното кралство е бил понесен към дъното от него.
И защото кръчмите и заведенията за хранене на Уестминстър в този момент най-сетне още веднъж се отварят след месеци на затваряне, подкастът „ “ тази седмица преглежда от близко вековната просвета на пиянство, вкоренена в английската политика.
 Разказ на някогашна алкохоличка: Това е болест, която не зависи от теб Разказ на някогашна алкохоличка: Това е болест, която не зависи от теб
Бум на злоупотребата със спиртни питиета се следи по време на пандемията и най-много в двата локдауна, които управляващите постановиха през...
„ Политиката просто се рееше измежду море от бордо в продължение на към два века “, споделя журналистът на BBC Бен Райт, чиято книга от 2016 година „ Поръчка, поръчка “ разказва възхода (и падението) на политическия алкохолизъм.
„ Книгата ми стартира още през 18 век в Англия, където политиката е била разплодник на „ трима мъже с бутилка. “ Те са били невероятни, епични пиячи. Мотаели са се в клубните зони в Пал Мал, пиели са големи количества, залагали са, ходели са по дами, посещавали са клубовете на „ адската вода “ през уикендите - по кое време са правели политика, нямам визия “, споделя Райт.
Най-известните политици пиячи на 20-ти век са двама английски военни министър председатели, Хърбърт Аскуит и Уинстън Чърчил. Аскуит е прочут като „ пийналият “ поради любовта си към хубавото вино, само че е свален от власт през 1916 година, когато обществеността и неговата партия отхвърлят небрежния му метод по време на Първата международна. Чърчил, въпреки това, просто се любува на своя шампанско-имидж.
„ Той постоянно е пиел по чаша или две бяло вино за закуска като нещо като отваряне на деня “, споделя Райт. „ Пиел е великански количества. Но постоянно е казвал, че е взел повече от алкохола, в сравнение с алкохолът от него “.
Британският политик от актуалната ера, най-известен с любовта си към алкохола, е някогашният водач на UKIP и партия „ Брекзит “, Найджъл Фарадж.
 Британските милиардери в пандемията - от ден на ден и все по-богати Британските милиардери в пандемията - от ден на ден и все по-богати
Британските милиардери са осъществили внезапно нарастване на благосъстоянието си по време на пандемията, съгласно последния лист на цаможните б...
„ Идвам от градската просвета на 80-те, където обядът с пийване беше измежду най-важните елементи на деня “, споделя Фарадж за подкаста. „ Израснах с това. Но в политиката всичко е обвързвано с връзките. И ми се коства, че евентуално няма по-добър метод да опознаеш някого от това да прекараш с него няколко часа на подобен обяд. "
Журналистката и авторката Изабел Хардман приказва пред десетки депутати за персоналния живот и ежедневните привички на политиците, част от проучването за книгата ѝ „ Защо имаме неверни политици “.
„ Алкохолът е фактор в един сложен и вреден живот, за който всички те приказват “, споделя тя, „ даже измежду хора, които влизайки в Народното събрание в началото не са се възприемали като огромни пиячи. Напрегнатите часове, натискът, самотното време надалеч от вкъщи, от колегата, от фамилията, значи, че би трябвало да промениш навиците си. "
В някои случаи културата на настойчиво пиянство приключва с покруса - най-известната е с доста обичания някогашен водач на демократичните демократи Чарлз Кенеди, подал оставка заради алкохолизъм през 2006 година и умрял през 2015 година
„ Той е бил прикрит пияница и се е опитвал да го скрие от хората “, споделя Райт. „ И някои от най-тъжните истории в моята книга са за депутати, унищожавани от питиетата безшумно и уединено. Те не са участвали в пресата, а са се криели с питието си надалеч от очите на техните партии или публицистите. Ние не сме знаели за тях. И в този момент също е невероятно да се каже доколко продължава това. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР