Заедно с останалия свят, спортистите са преустановили кариерата си заради

...
Заедно с останалия свят, спортистите са преустановили кариерата си заради
Коментари Харесай

Как коронавирусът върна мотивацията на един параолимпиец да преследва своята пета параолимпиада

Заедно с останалия свят, спортистите са прекратили кариерата си поради пандемията от ковид. Руди Гарсия-Толсън считал, че всичко е свършено. Бил е на параолимпийски игри четири пъти. Спечелил е пет медала, четири в плуването и един в леката атлетика, всички до 27-годишна възраст.

През 2017 година Гарсия-Толсън се реалокира в Ню Йорк, където живеела приятелката му. Той си намерил работа в триатлонно студио, взел някои треньорски лиценза и почнал да управлява спортна стратегия за младежи. Той почнал курс за няколко седмици през 2018 година, когато решил да плува още веднъж. Не можел да приключи подготовка. Огънят бил липсващ.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Rudy Garcia-Tolson (@rudygarciatolson) на Май 16, 2020 в 10:07 PDT
И тогава, в края на март, когато коронавирусът се популяризира по цялото земно кълбо, Международният олимпийски комитет отсрочи Олимпийските игри и Параолимпийските игри в Токио за 2021 година, Гарсия-Толсън внезапно още веднъж се стимулирал да тренира и да се състезава още веднъж.
Роден с поредност от вродени увреждания, Гарсия-Толсън израства в Южна Калифорния и е ампутирал двата крайници над коляното до 5-годишна възраст. На шест години той се научил да плува. На 8 се включил към тим по плуване, тренирайки и състезавайки се против деца с две ръце и два крайници.

В началото той постоянно завършвал финален. Той мразел това: “Никога не одобрявах поздлавления, тъй като знаех, че просто ми дават страдание “.

Кълне се, че един ден няма да е финален. Това лишава единствено няколко месеца. Той спечелил първия си златен орден, когато е на 16. Сега той желае да завоюва още веднъж.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Rudy Garcia-Tolson (@rudygarciatolson) на Май 1, 2020 в 2:35 PDT
Проблем - басейните в Ню Йорк остават затворени, принуждавайки Гарсия-Толсън да ограничи тренировките си до кондиционни. Скоро ще бъде във водата. Следващия месец той възнамерява да се реалокира в Колорадо Спрингс, с цел да стартира подготовката още един път в Олимпийския подготвителен център.

" По принцип стартирам от нулата ", сподели Гарсия-Толсън в телефонно изявление за New York Times от жилището си в Бруклин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР