Задочният спор между министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев

...
Задочният спор между министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев
Коментари Харесай

Борисов: Пламен Георгиев е с образования, награди, милиарди конфискувани средства, няколко езика...

Задочният спор сред министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев продължи и през днешния ден от предната седалка на джипа. Борисов отново подкара персонално автомобила в осъществяване не на предизборни, а на премиерски отговорности (според ЦИК от времето на еврокампанията - б.р.), като този път се насочи на ревизия по така наречен автомагистрала " Европа " с последна цел - Костинброд. Както нормално, компания в купето му правеха министри и заместник-министри. В случая - Емил Караниколов (икономика) и Николай Нанков, който бе разжалван от министерския пост в строителното ведомство до заместител след злополуката в Своге, от която се навърши година. Тримата хвалеха видяното, а последните двама отчитаха като по учебник направеното. В това число по какъв начин теменужките били преместени от трасето на аутобана (докладва Нанков), написа ClubZ.bg.

``
реклама

" Много ми е кеф по този начин - първо минаваме по нивите, след това минаваме на трошляк и по-късно на асфалт ", изрази удовлетворение Борисов, правейки съпоставяне с преходната си ревизия на строителната площадка на аутобана.

И по мотива хвърли камък в градината на президента, който тези дни отново подлага на критика държавното управление (при честването на 142 години от шипченските боеве), като този път уточни, че Борисов е " закотвил " страната " на дъното ".

" Затова доста се нервират другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, вложили сме, построили сме и сме го дали на хората ", отвърна задочно Борисов.

На път към Костинброд за откриването на новия цех на " Кока-Кола " Караниолов като наизсустен урок рапортува от задната седалка числа и цифри, обрисуващи икономическите му триумфи. И установи очевидното - без инфраструктура няма вложения:

Без инфраструктура никой вложител няма да пристигна. Това е извънреден приоритет. Инвестицията на новия цех е за над 34 млн. лева, а страната се ангажира да построи съпътстваща инфраструктура за 1,8 млн. лева От началото на годината имаме сертифицирани 15 вложители, работи се по 70 капиталови плана. От предишния юни до този миг са разкрити нови 7000 работни места с помощта на вложителите. До момента " Кока-Кола " има 20 000 служащия, което е 0,7% от всички работещи в България ".

Вече в завода, по познатата стратегия, се държаха речи, Борисов се снима със симпатизанти и получи подарък - персонално надписана с " Бойко Борисов " бутилка от известната газирана напитка и чаша. След като описа какъв брой кола е пиел в дейната си спортна кариера, министър председателят понечи да си тръгне, само че бе спрян от журналистка на бТВ с въпроси за рецензиите на Радев и за решението на държавното управление да прати Пламен Георгиев като консул във Валенсия. Бившият ръководител на антикорупционната комисия, който бе заставен да подаде оставка около " Апартаментгейт " и личната му " тераса с барбекю ", бе на процедура награден от държавното управление с изпращането му на дипломатическа работа. Българската общественост в страната не остана удовлетворена от това предопределение и разгласи, че не желае той да я съставлява.

Досега Борисов отхвърляше да разяснява този въпрос. Всъщност, не желае да разяснява нищо отвън " обиколките на триумфа ", тъй като единствено мненията му по злободневните тематики щели да влязат в новините - не и автомагистралите и заводите. Така се случи и през днешния ден.

" Не му отива на Шипка на подобен ден да приказва такива неща ", стартира Борисов по адрес на Радев.

След което изсипа суперлативи за Пламен Георгиев.

" Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, милиарди иззети средства, няколко езика. Има задоволителна езикова подготовка ", уточни след констатацията на журналистката, че владее испански колкото тя и самия Борисов го владеят.

" Това очевидно е някаква поръчка, тъй като цяла седмица идвате и ме питате за това на фона на вложенията... ", заподозря интрига министър председателят.

На въпрос по какъв начин ще убедите диаспората, че това е най-хубавият дипломатически представител на страната, отвърна отново в същия дух:

" Аз нямам никакво предпочитание да увещавам вас, вие сте уверени. Спрях от почитание към медията ви. Хиляди консули има в Европа... "

След което скастри представителката на медията, че нищо от пътуването му до Костинброд, автомагистралата и инвестицията нямало да влезе в новините през днешния ден. " Толкова вложения... Мисля, че е отговор на всички рецензии. Благодаря ви! ", постави завършек на " изявлението " Борисов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР