Задграничният туризъм вече не е само привилегия за бизнесмените и

...
Задграничният туризъм вече не е само привилегия за бизнесмените и
Коментари Харесай

Десетилетия на растеж на туризма стимулираха задграничните пътувания сред китайците

Задграничният туризъм към този момент не е единствено привилегия за предприемачите и политиците в Китай. Днес, той е част от всекидневието за мнозина китайци, с помощта на невиждания стопански растеж на страната, облекчаването на визовите политики и растящото предпочитание на хората за пътешествия.

През 2017 година са направени 143 милиона пътувания зад граница, до момента в който през 1995 година са едвам 5 милиона, а междинният годишен растеж за интервала е бил 17%, сочи отчет на Държавното статистическо ръководство оповестен неотдавна, оповестява " Радио Китай ".

В него се споделя, че през 2013 година Китай за първи път се подрежда отпред в света по брой на пътуващите зад граница жители, и продължава да окупира първото място до през днешния ден. Нещо повече, средствата, които китайските туристи отделят при пътувания в чужбина, са скочили през последните две десетилетия.

От 1983 година насам, на пътуващи от континентален Китай им е позволено да правят самостоятелни пътувания до други места зад граница. Дестинациите по това време са били основно намиращи се наоколо страни и райони като Тайланд, Малайзия и Сингапур.

В края на 90те години до 2005 година външният туризъм минава през скокообразно развиване. То промени и желанията на хората по отношение на дестинациите и опита от пътуванията. Днес китайските туристи търсят освен това от добра цена, те търсят качество и богати прекарвания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР