Задава се ваксинация на най-малките. Американската администрация по храните и

...
Задава се ваксинация на най-малките. Американската администрация по храните и
Коментари Харесай

Всеки момент тръгва бустер на Pfizer за деца между 5 и 11 години в САЩ

Задава се имунизация на най-малките. Американската администрация по храните и медикаментите позволи във вторник потреблението на бустер ваксина на Pfizer против COVID-19 за деца на възраст от 5 до 11 години, заяви " Ройтерс ".

Предстои обаче Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) вда одобрят публично решението за имунизациите, преди те да могат да бъдат приложени, написа.

Деца под петгодишна възраст към момента не дават отговор на изискванията за ваксина против COVID-19 в Съединените щати.

Правителството на Съединени американски щати упорства отговарящите на изискванията американци да получат бустери поради данните, които демонстрират, че имунитетът на имунизацията понижава с течение на времето, и неотдавна позволи втори бустер за хора на 50 и повече години. Около 102,3 милиона души към този момент са получили първа бустер доза.

Не е ясно какъв брой родители ще изберат децата им в тази възрастова група да получат трета доза. Само 28,8% от децата на възраст от 5 до 11 години са изцяло имунизирани, съгласно данните на CDC. От всички групи това е минимум имунизираната.

CDC е насрочил среща на външни съветници за разискване на усилвателите на имунизациите в четвъртък. Последната дума за администрирането на имунизациите има шефът на организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР