Задава се промяна с пенсиите Пенсионерите се надяват на повишение на

...
Задава се промяна с пенсиите
Пенсионерите се надяват на повишение на
Коментари Харесай

Подготвят промяна с пенсиите

Задава се смяна с пенсиите

Пенсионерите се надяват на покачване на пенсиите. Но това ще се случи след въвеждането на някои промени от 1-ви юли. За задачата общественото ведомство ще предложи няколко разновидността.

Това стана ясно от изявление на министър Георги Гьоков. Той за следващ път съобщи, че плануваната индексация в размер на 6,1% на всички пенсии от месец юли е незадоволителна. Гьоков добави, че по този метод няма да се регистрира инфлацията, която е натрупваната от началото на тази година. Той разясни, че следва дискутиране на препоръчаните промени и за задачата ще се образува работна група.

Той съобщи, че решението за това какво ще се случи с пенсиите от 1-ви юли тази година ще е политическо.

 Гьоков добави, че ще Българска социалистическа партия ще упорства за преизчисляването на пенсиите, които са със междинен застрахователен приход. Той съобщи още, че другата алтернатива е за увеличение на пенсиите с по-голям %, като изключението ще е за тази година заради по-високия растеж на инфлацията.

Увеличаване на коефициента на тежест на всяка осигурителната година е друга алтернатива, съобщи министърът, представен от БЛИЦ и БНР.
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР