Задава се поскъпване на свинското месо у нас, като крайните

...
Задава се поскъпване на свинското месо у нас, като крайните
Коментари Харесай

Задава се поскъпване на свинското месо у нас

Задава се повишаване на свинското месо у нас, като крайните цени се чака да се вдигнат с 50 стотинки до 1 лев за кг. Това оповестява ръководителят на свиневъдите Добрин Папазов, написа " Телеграф ".

Цените на прасетата за кръвопролитие не престават да порастват в цяла Европа съгласно данни на немски свиневъди. Очаква се тази наклонност скоро да пристигна и у нас, въпреки и със забавяне, уточни Папазов.  Увеличението на цените на прасетата ще се усети най-много при производителите. За потребителите повишаването ще бъде с 20-50 стотинки, най-вече с до 1 лев.  Трудно е да се предвижда по кое време ще нарастне свинското, само че това ще се случи, тъй като и ние сме част от Европейския съюз и няма по какъв начин да ни подмине, само че не мога да кажа по кое време тъкмо, добави ръководителят на Съюза на свиневъдите.

Италия заема челната позиция по най-висока продажна цена на свине за кръвопролитие за последните 9 седмици - 1 евро и 80 цента за кг. За съпоставяне в края на 2017 година цената е била 1 евро и 70 цента. Най-евтино се търгуват животните в Белгия - за 1 евро и 30 цента за кг.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР