Задава се поредно черно петно в досието на правителството. Причината

...
Задава се поредно черно петно в досието на правителството. Причината
Коментари Харесай

Чрез скандална подмяна на файл МОСВ премахнало забрана за застрояване на Камчийски пясъци

Задава се следващо черно леке в досието на държавното управление. Причината - още един екоскандал по родното Черноморие. Този път обаче не става въпрос за подпорна стена, а за загадка замяна на файлове, която може да докара до появяването на нов градеж. Този път на Камчийските пясъци.
Министерството на околната среда и водите е премахнало възбраната за застрояването на зоната точно по този метод. Това е било обнародвано и тази седмица в Държавен вестник, оповестяват екоактивистите от “Зелени закони”. Подмяната е на файл, показан на публично разискване.

Хронология

На 25 септември 2020 година Министерството на околната среда и водите разгласява на интернет страницата си за разискване план за тази заповед, дружно със заповедите на общо 50 предпазени зони. Файлът на този план е основан през декември 2014 година и съдържа възбрана за строителство, а също и за разораване, преобразяване в трайни насаждения, извеждане на сечи в съответни парцели с посочен номер от кадастъра.

Имотите съставляват дюни, които първо са оповестени за земеделска земя в несъгласие с Конституцията, а след това са урбанизирани и трансферирани на частни лица. Министерство на околната среда и водите разгласява проектозаповедта и дава период от един месец за публично разискване.

Докато то трае обаче един от файловете е бил сменен с друг- В новия вид експлицитната възбрана за застрояване на парцелите от землищата на Ново Оряхово и Шкорпиловци липсва.

Не е напълно ясно по какъв начин е бил сменен файла.

“Начинът, по който тази възбрана е отпаднала, е извънредно скандален”, показват от “Зелени закони”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР