Задържаният за данъчни измами шеф на голяма фирма за млечни

...
Задържаният за данъчни измами шеф на голяма фирма за млечни
Коментари Харесай

Задържаният млечен бос коментирал убийството на Иво Стаменов

Задържаният за данъчни измами началник на огромна компания за млечни артикули Стефан Василев е приказвал за убийството на началника на отдел "Фискален надзор " в Национална агенция за приходите Иво Стаменов.

Василев, който е упрекнат за данъчни закононарушения, е чут да разяснява убийството в СРС, заяви "24 часа ".

Репликите на Василев били уловени в СРС, откакто Стаменов беше прострелян на столичната улица "Дунав " в персоналния си джип през месец декември 2017 година.

Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел "Фискален надзор " в Национална агенция за приходите беше прострелян в дясното рамо, като бяха наранени огромни кръвоносни съдове. След две интервенции положението му беше нормализирано.

На 12 януари беше обявено, че Иво Стаменов е умрял в болничното заведение.

Стрелбата против него бе избрана като посягане против държавността.

Към момента към момента не е ясно кой простреля данъчния началник.

Следва да се открият какви са били връзките сред Стефан Василев и Иво Стаменов.

Бизнесменът Стефан Василев е упрекнат за управление на незаконна група за данъчни измами. Той беше арестуван на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Василев укрил 900 хиляди лева от Данък добавена стойност за интервал от 4 месеца. Според прокурорите укритата сума е по-голяма.

В хода на акцията управляващите претърсиха над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София.

Близки до следствието източници на вестника разказали, че Василев бил във война и с разстреляния при започване на т.г. в София предприемач Петър Христов, който бе притежател на млекопреработвателното дружество "Лактима ".

На 8 януари, понеделник, предприемачът Петър Христов беше разстрелян показно пред офиса си в столични квартал "Манастирски ливади ", на улица "Ралевица ". Бизнесменът е получил осем патрона в гърдите, а последния е бил съдбовен.

Стана ясно, че Петър Христов е убит с професионално оръжие - чешки картечен револвер "Скорпион ". В региона на убийството видеокамерите на са работили. Според проверяващите служители на реда килърът е експерт, тъй като такова автоматизирано оръжие се употребило от професионални убийци за мокри поръчки.

Една от версиите, по които работи полицията, е възмездие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР