Задържаният с килограми дрога при мащабна полицейска акция на ОДМВР-Бургас

...
Задържаният с килограми дрога при мащабна полицейска акция на ОДМВР-Бургас
Коментари Харесай

Задържаният с купища дрога Живко Вилицата свързан с касапницата във 4 you

Задържаният с килограми дрога при огромна полицейска акция на ОДМВР-Бургас Живко Димитров - Вилицата е очевидец на стрелбата в ресторант 4 you, след която по знамение оцеля несебърският необут Димитър Желязков-Очите, а телохранителят му Александър Алексиев-Водолаза бе погубен, написа Флагман бг.

По време на екшъна сред бандите на Митьо Очите и Божо Кравата, Вилицата е бил в компанията на друга забавна ъндърграунд фигура – Венцислав Христов.

Това твърди самият Венци Лавацата в показанията си по делото за проведена незаконна група (ОПГ) с водач Божидар Кузманов-Кравата.

Според Лавацата, във съдбовния 8-ми юни 2016 година той се разхождал по крайбрежната алея на Слънчев бряг дружно с Живко Вилицата и Митко Багeра, когато чули изстрели от ресторант 4 you и решили да ревизират какво се случва.

В момента Венци Лавацата е един от 13-те подсъдими по делото за ОПГ с водач Митьо Очите.

Бургазлията към момента се намира в столичния арест, откакто бе закопчан при спецакция на ГДБОП и ОДМВР-Бургас през август 2018 година

Вилицата е непосредствен приятел на Венци Лавацата. И двамата са от ж. к. „ Меден рудник “, а Димитров постоянно посещавал заведението на Христов.

Вилицата към момента не е разпитан по делото против Божо Кравата и хората му, като това ще стане на по-късен стадий от процеса.

Живко Вилицата е добре позната фигура в бургаския ъндърграунд. Той е престъпно проявен и осъждан.

Освен с Лавацата, Димитров е непосредствен и с осъждания за сводничество Велизар Василев, както и с неотдавна излезлия на независимост след присъда за присъединяване в ММА наркобандата на Илко и Карчо – Филип Чорио.

Припомняме, че преди дни бургаската полиция разруши хранилище за дрога в айтоското село Чукарка.

По време на интервенцията е арестуван Живко Вилицата, като в парцела на татко му ченгетата разкрили 6 кг марихуана, разпределена на 22 000 дози, предопределени за бургаския пазар.

В къщата са открити още 22 кг необработена марихуана, както и преправена в бойно оръжие газова пушка.

Разследващите следили Вилицата няколко месеца и съумели да проследят целия развой – от засаждането на дрогата до обирането на реколтата и разпределянето й на дози.

Канабисът е с доста високо качество, със наличие на тетрахидраканабинол – 18 % при оптимално вероятни 21 %. На улицата сходна трева е известна като „ холандец “ и върви минумум 30 лева за грам, разкри източник на Флагман.бг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР