Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд Земеделие

...
Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд Земеделие
Коментари Харесай

Син на председателя на Комисията по досиетата е задържаният зам.-шеф на фонд Земеделие

Задържаният по делото против Миню Стайков зам.-шеф на фонд ”Земеделие ” е Калоян Костадинов. Той е наследник на ръководителя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.
Костадинов стартира работа във фонда на мястото на Атидже Алиева-Вели, която подаде оставка за освобождение от поста след влизането си в Европейския парламент.

Костадинов е работил като старши специалист дирекция „ Обществени поръчки и концесии " в Комисия за защита на конкуренцията. От 2014 година досега Костадинов работи в Държавна фирма „ Земеделие “ – РА. От октомври 2014 година до май 2017 година е бил основен специалист в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване на селските региони “. От 2017 година до 3 юни 2019 година е шеф на дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване на селските региони “.

Зам.-шефът на фонд " Земеделие ", шефове и чиновници - общо шестима души, са арестувани за 24 часа по отношение на следствието против Миню Стайков и още 7 души, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за асимилиране на евросредства. Разследващите са претърсили офисите и домовете на служители от Фонда, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвиняване, обвързвано с асимилиране на средства по програмата за развиване на селските региони.

Предстои наблюдаващият прокурор по делото против Стайков - Ангел Кънев, да реши на кого ще повдигне обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР