Задържаният миналата седмица в западния германски град Кьолн 29-годишен тунизиец

...
Задържаният миналата седмица в западния германски град Кьолн 29-годишен тунизиец
Коментари Харесай

Задържаният в Кьолн тунизиец е подготвял биологическа атака

Задържаният предходната седмица в западния немски град Кьолн 29-годишен тунизиец Сиеф Аллех Х. е подготвял биологическа офанзива с рицин, разгласи немската полиция в сряда.

Местните проверяващи имаха такива съмнения още след ареста му на 15 юни, като тогава ръководителят на немската Федерална работа за отбрана на конституцията Ханс-Георг Маасен заяви, че евентуално е предотвратен атентат.

Няколко дни по-късно към този момент е ясно, че тунизиецът е разполагал с задоволително количество от едно от най-отровните субстанции в природата, с цел да създаде сред 250 и 1000 дози, според от метода на култивиране на рицина.

Подобна офанзива щеше да е казус за Германия, показва ръководителят на немската федерална престъпна полиция Холгер Мюнх, представен от ДПА.

Миналата седмица прокуратурата заяви, че първичното следствие не е посочило признаци на съответен проект за терористично нахлуване. Мюнх обаче съобщи, че 29-годишният тунизиец е почнал да подготвя рицин, а също така в жилището му са били открити съставни елементи на взривно устройство.

Най-известната жертва на нахлуване с рицин е българският публицист и публицист Георги Марков, атакуван през 1978 година в английската столица Лондон от мъж с чадър, напомня осведомителната организация, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР