Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца. Част от

...
Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца. Част от
Коментари Харесай

Последни новини за моряците от арестуваните кораби

Задържаните български риболовни кораби остават в пристанище Констанца. Част от моряците бяха освободени още през вчерашния ден към 20:00 часа. Разпитите с капитаните на екипажите са траяли до късно нощес. Посолството ни в Румъния от самото начало оказва подпомагане на моряците ни.

" И останалите четирима моряци бяха освободени още нощес, само че останаха да пренощуват на един от корабите, като тяхното предпочитание беше да се запечатат и трите кораба от прокуратурата в тяхно наличие. Капитаните последни напущат кораба и един от моряците, и към 9:00 часа тази заран би трябвало да приключи цялата процедура. С задоволство можем да кажем, че и десетимата наши моряци са на независимост и надлежно и останалите тук четирима ще се върнат в България ", сподели Радко Влайков - дипломат на България в Румъния.
-->
По думите му, корабите не престава да са арестувани от румънските управляващи. За времевите периоди обаче е мъчно някой да може да предвижда - това може да се случи в границите на 2-3 дни, само че може да се случи и в границите на 10 години. От позиция на процедурата, прокуратурата би трябвало да излезе с дефинитивно мнение към целия случай. Очаква се и формален писмен
Всичко за Вашата сватба
отговор от Министерство на външните работи на нашата нота с уточнения, разясни той.Посланик Влайков акцентира още, че от момента на задържането, нашите управляващи са влезнали по отношение на моряците, както и с бреговата защита, прокуратурата и консулската дирекция на Министерство на външните работи. Той означи, че вследствие на тези старания се е стигнало до относително бързо решение за освобождението на моряците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg