Задържани са трима иманяри при полицейска операция в Силистренско, съобщиха

...
Задържани са трима иманяри при полицейска операция в Силистренско, съобщиха
Коментари Харесай

Полицията спипа трима иманяри

Задържани са трима иманяри при полицейска интервенция в Силистренско, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с културно-исторически полезности, е извършена тази нощ под управлението на Окръжна прокуратура-Силистра. В интервенцията са взели участие чиновници на бранш "Противодействие на престъпната престъпност " при РУ-Силистра и Граничното полицейско ръководство в града.

С помощта на уреди за нощно виждане към 02.00 часа на 20 април в местността "Коренището " край село Окорш, община Дулово, полицейските чиновници разкрили трима мъже на 33, на 56 и на 20 години с 2 металотърсача в археологически обекти, без да имат съответното позволение.

Тримата се придвижвали с лек автомобил. Намерени са разнообразни механически средства и принадлежности. При претършуване в облеклата на единия са открити 5 сребърни монети с евентуален древен генезис. Мъжете, които са известни на органите на реда, са арестувани за период до 24 часа.

В хода на работата по случая полицейските чиновници се насочили към четвърти човек. При осъществените процесуално-следствени дейности в дома му в село Окорш мъжът непринудено предал на проверяващите 68 сребърни монети от същия тип.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, следствието продължава под управлението на Окръжната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР