Задържан е и шофьорът на автомобила, който полиция преследва цяла

...
Задържан е и шофьорът на автомобила, който полиция преследва цяла
Коментари Харесай

Задържаха шофьора на колата, която полиция преследва цяла нощ

Задържан е и водачът на автомобила, който полиция преследва цяла нощ от Стара Загора през през Автомагистрала „ Тракия”, Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък, Ягода и Ръжена.
Той е на 29 години, към момента не е известно дали е престъпно проявен. Беше търсен близо 3 часа, осведоми bTV.
Гонката е почнала към 2:40 ч. тази нощ, откакто пътуващите не се съобразили с напътствията да спрат за рутинна инспекция в Стара Загора. Шофьорът на колата подминал пътните служители на реда с висока скорост и се отправил по автомагистрала „ Тракия” в посока Пловдив.
Край Чирпан последвал втори опит колата да бъде спряна, само че и той бил несполучлив.
На моменти автомобилът се е движил с повече от 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък водачът съумял да избяга от органите на реда. От Раковски са отбили към Карлово. Минали са през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец.
Автомобилът в последна сметка е спрян сред селата Ягода и Ръжена. Шофьорът обаче съумял да избяга. Първоначално бяха арестувани двамата му спътници – на 23 и 32 години. Единият е престъпно проявен.
При преследването не е употребявано оръжие, а единствено устройство за прекъсване на автомобила – лента с шипове за пукане на гумите, сподели за bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
В гонката са се присъединили доста патрулки от областите Стара Загора и Пловдив, една от тях е ударена, само че има единствено материални вреди.
Очаква се по-късно през днешния ден на взаимен брифинг служителите на реда от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и районна прокуратура - Казанлък да дадат повече информация по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР