Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по

Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по ...

Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца.

Задържаха шестима дилъри, отглеждали 114 растения марихуана във Враца по време на специализирана акция. Информация за операцията днес представиха Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков, Районият прокурор на Оряхово - Герана Кюркчийска и ст. комисар Янко Янколов - директор на ОД на МВР - Враца.

На 15 май в района на с. Селановци, област Враца са намерени 106 растения марихуана. На място са били установени трима мъже, като двама от тях са избягали.

Намерени са и още 8 броя растения в дворно място в с. Горни Вадин, също в област Враца, отглеждани от същите мъже.

По-късно се претърсени 4 имота, обитавани и ползвани от тях. Полицаите са намерили препарати за растителна защита, саксии, форми за разсад, части от въздухопроводи и др. Освен това са били открити и боеприпаси, за които въпросните лица нямат разрешения.

Те са открили и над 20 мобилни телефона, множество СИМ карти за интернет и мобилни услуги, лаптоп, камери за видеонаблюдение и фотокапани.

Единият от издирваните - И.И., се укрил от полицията за два дни, но е бил намерен в специално подготвен бивак край река Дунав. Мястото е било снабдено с всички вещи от първа необходимост. Лицето е било арестувано.

В хода на операцията са били задържани пет лица, съпричастни към отглеждането на въпросните растения - С.М., И.М., И.И., Н.Н., Т.Х. Всичките са от с. Селановци.

След първоначалното им задържане за срок до 72 часа, прокуратурата е внесла в съда искане за определяне на мерките им за неотклонение "задържане под стража" спрямо пет лица, а за един от съучастниците е взета мярка за неотклонение - гаранция в пари. Понастоящем пет от лицата са в ареста с определени от съда мерки за неотклонение "задържане под стража".

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура - Оряхово. Освен това са започнали действия по разследването на още едно досъдебно производство, свързано със засаждане и отглеждане на растения марихуана в същия район.

Източник: dnesplus.bg