Задържаха рекордно количествонедекларирана валута на граничен пункт Капитан Андреево. В

...
Задържаха рекордно количествонедекларирана валута на граничен пункт Капитан Андреево. В
Коментари Харесай

Откриха недекларирани над 1,5 млн. евро в кола на семейство с 1-годишно дете

Задържаха рекордно количество недекларирана валута на граничен пункт " Капитан Андреево " . В автомобил са открити над 1,5 милиона евро . Колата е с румънска регистрация, а зад кормилото е бил турски жител, съобщи.

„ Пътувал е от Румъния, през България за Турция ”, съобщи Мария Кирилова, зам.-районен прокурор на Хасково. Мъжът е арестуван на 23 март.

Той е пътувал със брачната половинка си, която е румънска гражданка, както и с 18-месечното им дете . Парите са били разпределени в 8 плика и скрити под седалките.
Обвиняемият е арестуван за 72 часа.

„ Изглеждали са като общоприетоо семейство. Но по метода „ разбор на риска ” сътрудниците са селектирали автомобила за щателна инспекция и са открили съществуването на тази голяма сума ”, съобщи Георги Господинов, шеф на Министерство на правосъдието „ Капитан Андреево ”.

„ По закон се планува наказване отнемане от независимост или лишаване на една пета от цената на недекларираната валута . Предмета на закононарушението в тази ситуация е валутата и не предстои на отменане, откакто излезе решението на  Съда на Европейски Съюз през 2018 година, където беше казано, че е прекалено тежко отменането на валутата ”, сподели Мария Кирилова. 

Анализите сочат, че нормално всички тези пари, които се движат от Западна Европа към Турция, са от незаконна активност и отиват за незаконна активност.

Пред проверяващите у нас, фамилията са обяснили, че са спечелили парите от продажба на рейсове в Румъния и желали да купят с тях неподвижен парцел в Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР