Задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита при

...
Задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна защита при
Коментари Харесай

Хванаха български тираджия с контрабандни памперси и препарати на МП Капитан Андреево

Задържаха над 18 тона контрабандни препарати за растителна отбрана при инспекция на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ".

Около 8.40 часа през вчерашния ден е бил тестван влизащ в страната от Турция товарен автомобил с българска регистрация, каран от българин.

Водачът е показал документи, съгласно които транспортира тоалетна хартия, омекотители и перилни препарати с спедитор на стоките турска компания и адресат - българска компания.

При последвалата щателна митническа инспекция обаче митническите чиновници открили подозрителни зони в товара на автомобила. Впоследствие разкрили, че е построена т. нар " запушалка " и зад бутилките с омекотители в кашоните имало препарати за растителна отбрана.

Задържани са 21 381 броя опаковки в бутилки и полиетиленови пакети с общо 14 578 литра и 3824 кг разнообразни типове и марки препарати за растителна отбрана.

Стойността на контрабандните препарати е 321 000 лв.. В товара са открити и недекларирани 68 500 броя памперси.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По данни на Агенция " Митници " от началото на годината, в това число с този случай, са арестувани общо 24 860,5 литра и 3912,9 кг препарати за растителна отбрана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР