Задържаха контрабандни цигари и тютюн при национална митническа операция Атила

...
Задържаха контрабандни цигари и тютюн при национална митническа операция Атила
Коментари Харесай

Откриха голям брой контрабандни цигари в печки за пица

Задържаха контрабандни цигари и тютюн при национална митническа интервенция " Атила 2 ".

Иззети са общо 1 54 860 къса цигари с годен български бандерол и над 10 кг тютюни без документи за заплатен данък.

Акцията е извършена сред 7 ноември и 11 декември и е била ориентирана към противопоставяне на акцизните нарушавания и закононарушения при тютюневите произведения.

На рисков разбор са били подложени близо 140 000 колета. Освен това са били осъществени инспекции на пасажери от близо 30 полета, излитащи от летищата в София, Варна и Бургас.

Отчита се спад на нарушаванията при повишен брой на пратките. Повечето цигари над допустимия предел от четири стека са открити у пасажери за Англия.

След инспекции на Летище София са формирани 16 акта за административни нарушавания.

От Агенция " Митници " показват, че най-интересният случай, засечен в границите на интервенцията, е обвързван с двама пасажери за Лондон, които записали като извънгабаритен багаж общо пет кашона с по една печка за пица. След инспекция обаче митническите чиновници разкрили в кухината сред дъното и капака на печката скрити цигари. Стените на уреда били увити с алуминиево домакинско фолио, евентуално с цел да се затрудни рентгеновата инспекция. При случая са конфискувани общо 22 000 къса (1100 кутии) цигари, облепени с български акцизен бандерол.

При акцията са открити и колета с общ размер към 2 тона, за които са зародили подозрения, че стоките в тях нарушават права на интелектуална благосъстоятелност. Повечето колета са били ориентирани към страни от Западна Европа. Установените случаи са предадени за инспекция на органите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР