Задържаха контрабандна валута за 203 072 лева при два случая

...
Задържаха контрабандна валута за 203 072 лева при два случая
Коментари Харесай

Задържаха валута за над 200 000 лева на ГКПП Капитан Андреево

Задържаха контрабандна валута за 203 072 лв. при два случая на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

При първият случай, валутата е открита при инспекция на лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски жител . Автомобилът с марка " Форд Галакси " е дошъл на българския митнически пункт в посока от Турция през България за Швейцария на 24 април към 22 часа.

В жабката на автомобила, в непрогледен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в разнообразни купюри с обща левова равноценност 132 637 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

При различен случай на 25 април, са арестувани 31 500 недекларирани английски лири в разнообразни купюри с левова равноценност 70 435 лв.. Контрабандната валута е открита в персоналния багаж на английски жител с турски генезис , пътуващ от Англия през България за Турция в лек автомобил " Порше ".

На нарушителя е формиран акт по Валутния закон. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане. Контрабандната валута предстои на лишаване в интерес на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР