Задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия

...
Задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия
Коментари Харесай

Иззеха близо 10 000 кг заготовки на цигарени кутии на „Дунав мост“ 2

Задържаха 9620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, транспортирани в хладилен камион, оповестиха от Агенция " Митници ".
 Агенция „ Митници “
Товарният автомобил с българска регистрация идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 - Видин-Калафат " на 21 март на изходящо трасе от страната. Водачът, български жител, е оповестил, че транспортира шоколадови произведения от България за страна в Европейския съюз.
 Агенция „ Митници “
В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват, че единствено част от товара дава отговор на описания в показаните товарителници. В транспортирания товар са открити 15 палета с 1062 кашона със заготовки за цигарени кутии и 120 ролки коркофан - филтърна хартия, всички брандирани с лого на предпазени търговски марки.
 Агенция „ Митници “
„ Марковите “ опаковки за цигари с тегло 9620 кг са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.
 Агенция „ Митници “
За случая са известени притежателите на съответните търговски марки. Работата по случая продължава по съмнение, че стоката е предопределена за незаконно произвеждане на цигари в страна от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР