Задължителният претендент за световната титла на IBF Кубрат Пулев е

...
Задължителният претендент за световната титла на IBF Кубрат Пулев е
Коментари Харесай

Кобрата изненадан от новината, че Джошуа иска да се бие с него: Идеално, аз съм готов

Задължителният кандидат за международната купа на IBF Кубрат Пулев е сюрпризиран от обрата в позицията на Антъни Джошуа и промоутъра му Еди Хърн по отношение на идващия конкурент на международния първенец. В изявление за “Сън” от през днешния ден Ей Джей съобщи, че неговото е предпочитание е да се бие с английски боксьор, само че в случай че няма подобен късмет, то е подготвен да следва разпоредбите за формалните кандидати. А първи в този лист е Кобрата. Евентуалният мач ще е през март на новия стадион на Тотнъм в Лондон.

“Не съм виждал тази обява. Идеално, аз съм подготвен за подобен мач. Не е за вярване”, съобщи Пулев, който тази заран бе посетител в студиото на “Здравей, България”.

“Няма по-сигурно нещо. Мачът си пристигна. С кого ще е, ще се реши през идващите месеци. Бъдещ мач с Джошуа зависи и от самия него. Всяка една федерация си има правила. Той е първенец на три федерации. Първа по ред е IBF, на която съм аз, тъй че той би трябвало да отбрани купата против мен. Ако инцидентно не желае, може да я оваканти и ще играя със идващия в ранглистата. Срещу който и да се изправя, аз не се притеснявам”, уточни още Кубрат.

Той разяснява и реванша сред Антъни Джошуа и Анди Руис.

“Нямаше доста огромна борба в мача сред Джошуа и Руис. Това беше игра на надхитряне и надиграване. Залогът, както и напрежението е доста огромно. На феновете може да им беше скучно, само че двамата боксьори усещат, че всеки един удар може да бъде решителен. Именно поради това и двамата бяха внимателни. Джошуа е трансформирал стила и тактиката е друга към този момент поради противника”, сподели Кубрат Пулев.

Той се върна и към своя мач за международната купа против Владимир Кличко.

„ Предпочитах загубата от Кличко да бъде победа, само че това не ми е оставило диря. Загубата носи повече, тъй като тя те учи”, добави Пулев.

Броени дни остават до мача и на Тервел Пулев. Той ще се изправи против американеца Дешон Уебстър. Битката ще се играе на българска територия, в Пловдив.

“Всичко е обикновено няма нещо, което да бъде по-специално. Подготовката си е в реда, усещам се добре. Вече съм в Пловдив, където организирах и няколко тренировки и на деца. Очаквам да изляза победител от идната битка”, казаТервел Пулев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР