Задълбочаването на двустранното сътрудничество между България и Австрия в редица

...
Задълбочаването на двустранното сътрудничество между България и Австрия в редица
Коментари Харесай

Охраната на външната граница на ЕС, миграцията и Шенген обсъдиха Радев и Нехамер

Задълбочаването на двустранното съдействие сред България и Австрия в редица области, както и следващо усилване на партньорството при защитата на външната граница на Европейски Съюз , битката с незаконната миграция и напредъкът на страната ни към Шенген , разиска президентът Румен Радев с федералния канцлер Карл Нехамер . Разговорът сред двамата се организира в границите на срещата на върха на Европейската политическа общественост в Молдова , в която вземат участие водачи от цяла Европа.
 
Румен Радев открои реализиращия се план за основаване в България на оперативна работна група със съдействието на Европол за битка с мощните финансови центрове в редица европейски страни, направляващи потоците на незаконната миграция. Държавният глава акцентира, че страната ни е отправила покана към всички заинтригувани европейски страни за присъединяване в тази конструкция.
 
По време на срещата беше маркирано и задълбочаващото се комерсиално и икономическо съдействие сред България и Австрия. Президентът Радев уточни и че на извършената от него среща предходната седмица с представители на австрийски вложители и компании в България, са били регистрирани постигнатите резултати в предпочитани области на двустранното съдействие и набелязани вероятности за неговото последващото разширение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР