Задълбочава се кризата в отношенията между Турция и Франция и

...
Задълбочава се кризата в отношенията между Турция и Франция и
Коментари Харесай

“Шарли Ебдо” с карикатура на Ердоган. Конфликтът с Франция се задълбочава

Задълбочава се рецесията в връзките сред Турция и Франция и острата връзка сред Реджеп Ердоган и Еманюел Макрон. Заради думи на френския държавен глава във връзка убийството на френския преподавател Самюел Пати избухна цялостен скандал по линията на ислямофобията. Франция обаче отхвърля да мълчи - сатиричното издания “Шарли Ебдо ” разгласява неприлична подигравка на Реджеп Ердоган. А Турция реагира неотложно.
Мъж с гол търбух, монахиня с вдигната пола и надпис " Ердоган - той е доста занимателен уединено " - това е корицата на новия брой на сатиричното издание, което стана обект на терористична офанзива през 2015 година. Тогава в редакцията на вестника избухна бомба, а в следствие починаха и публицисти. Повод за атентата бе скандална подигравка, осмиваща пророка Мохамед. Именно тя е станала мотив за убийството на Пати. Учителят е бил обект на закани откакто е приказвал пред учениците си за свободата на изложение. Карикатурата също по този начин бе оповестена в изданието наново години по-късно.

Макрон даде обещание да се бори против ислямския фракционизъм и съобщи, че това е “религия в криза”. Впоследствие Ердоган съобщи, че френският му сътрудник има потребност от психиатър и прикани Близкият Изток да бойкотира френските артикули в магазините.

Турция реагира остро на новата подигравка в “Шарли Ебдо”.

“Не можете да заблудите никого, като се скриете зад свободата на словото. Осъждам неморалната обява в този непростителен френски парцал по адрес на нашия президент”, уточни вицепрезидентът на Турция Фуат Октай в Twitter.

“Призовавам моралната, добросъвестна интернационална общност да се разгласи против този срам. “Шарли Ебдо” разгласява серия от презрителни картинки сякаш за нашия президент. Осъждаме тези отвратителни старания да се популяризира расизъм и омраза”, уточни турският шеф по връзки Фахретин Алтун.

Erdogan: dans le privé, il est très drôle!

Retrouvez:

???? Laïcité: zoom sur le CCIF par
???? Voyage dans la crackosphère parisienne par et Foolz
???? Reportage à Lunéville et son théâtre par Juin

➡ Disponible demain!
— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР