Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория.

...
Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория.
Коментари Харесай

Ще се шокирате тотално! Тези различни теории и прочити на историята могат да ви оставят с отворена уста

Зад съвсем всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета доктрина. Много е евентуално обаче всичко, което се твърди, да е наложено от хора, които имат някаква полза от това, написа obekti.bg, базирайки се на BrightSide.
Ето за какво взехме решение да ви представим няколко различни теории на известни исторически събития. Това не ги прави безусловно същински, нито пък са публично признати. Едно е несъмнено обаче - несъмнено предизвикат нашето въображение.

Три разнообразни теории за потъвавнето на " Титаник "

1) Една забавна доктрина твърди, че потъналият транспортен съд не е " Титаник ", а " Олимпик " - неговият близнак. Двойникът е издигнат една година по-рано и претърпява случай, без да има застраховка, която да покрие разноските. Именно заради тази причина White Star Line измисля измамата на века – „ Олимпик “ да тръгне на път, под името на „ Титаник “ ( корабът е застрахован) и да инсценира акцидент, с цел да получи застраховка. От компанията, естествено, имат проект и за пасажерите и екипажа – те ще бъдат евакуирани от кораби, които ще ги следват. Но, това не се случва, тъй като остарелият „ Олимпик “ потъва прекомерно бързо, а помощта е закъсняла.

2) Според някои откриватели на „ Титаник “ избухва пожар, преди да отплава в намерено море. Съществува фотография, която поддържа тази доктрина. Направена е в деня на заминаването на кораба, а на нея се виждат черни петна на мястото на въглищния бункер. „ Пожарът продължи 5 дни, само че той остана прикрит, с цел да се резервира положителното име на компанията - споделя Джон Дипли, пожарникар, споделя в изявление. - Заради него външният корпус на кораба не можа да устои на натиска и се стигна до пропускане на вода и корабът стартира да се цялостни.

3) А какво ще кажете за теорията, съгласно която " Титаник " потъва поради прочут античен египетски саркофаг. Той носел злощастие на всеки, който го допре. Бил е продаден на колекционера лорд Кентървил, който го поставя в багажа си и се качва на кораба.

Нови египетски открития

Годината на построяването на египетските пирамиди продължава да се разисква от учените. Може и да ви се коства необичайно, само че разилката в датата варира от няколко века до 1000 години. Явно откривателите се разминават с някакви си хилядолетия. Казват, че Сфинксът е издигнат по времето на фараон Хефрен. Около 2500 година прочие н.е. Но през 1857 година в Гиза археолози се натъкват на плоча с текст. Нейният превод гласи, че фараонът заповядва да се възвърне Сфинксът, а не да се построи нов.

Нещо повече - дълбоките бразди по тялото на Сфинкса са се получили от ерозия (заради дъжд). По това време в Египет обаче не е имало дъждове от най-малко 8 хиляди години. Това прави Сфинкса на повече от 8 хилядолетия.

Нападението на Пърл Харбър е било предизвикано от Съединени американски щати

7 декември 1941 година Япония нападна Пърл Харбър и въвлича Съединени американски щати във Втората международна. Съществува доктрина, съгласно която Рузвелт е бил изцяло нясно с обстоятелството, че в случай че желае да повлияе на международната история, то е належащо да се намеси във войната. Естествено, американското общество е било на друго мнение. Ето за какво Рузвелт предизвикал Япония с ултиматума " Нотата на Хъл ". Той знаел, че след този документ ще последва нахлуване, тъй като летците напуснали базата в деня на офанзивата.

Троя - път към сензацията

Според общоприетата доктрина Троя е ситуиран на турския храм Хисарлък. По-късно Хайнрих Шлиман открива този античен град. Колегите на археолога обаче се съмняват в откритието му. Те го назовават ловджия на съкровища, а не същински академик.

Според различните теории Шлиман се е стремял само към сензация. Той намира сходни антични руини и ‚погребва “ авансово закупени бижута. Музеите по света имат съществени подозрения по отношение на достоверността на откритото там богатство „ Приам “.

Майкъл Джексън инсценирал гибелта си

Голяма част от същинските почитатели на Краля на попа имат вяра в нея, колкото и да наподобява странна тя. Според тази доктрина последната фотография на Майкъл Джексън е фалшифицирана, защото има друг цвят на кожата и не е ясно по какъв начин може да си направи фотография през затъмнено стъкло на автомобила.

Другo, което се показва, че индивидът, който се обажда на 911, е доста спокоен и даже не загатва името на Джексън, а споделя единствено, че на „ индивида му е неприятно “. Смята се, че записите на камерата в деня на гибелта му са изчезнали безследно. И още - няколко дни, преди да почине, Джексън е в чудесна физическа форма. Ковчегът му е затворен по време на погребението, а членовете на фамилията му не скърбят за него. Няколко дни след погребението е открит дневник, в който артистът приказва за инсцениране на гибелта си. Няколко години преди да почине, звездата прекарва дълги интервали от време в Бахрейн( дребна островна страна, ситуирана наоколо до западния бряг на Персийския залив). Той обожавал тази страна и е считал да се реалокира там.

Хронологично комплициране

Нютон е първият, който признава за проблеми с хронологията в своята монументална творба „ Хронологията на античните царства “. Имало е много обърквания, изключително при общия брой на египетските фараони.

Жан-Франсоа Шамполион – основополагаща фигура в областта на египтологията – открива името на фараона Шешонк I в Библията и поставя началото на хронологията на Древен Египет. Това поставя главните на последователност от порядъка на 3 века, която изобщо не се отнася до Египет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР