Зад кралица Елизабет Втора, задържала се като "стабилна скала" десетилетия

...
Зад кралица Елизабет Втора, задържала се като "стабилна скала" десетилетия
Коментари Харесай

Любов като от приказка: Неодобряваният младоженец Филип и непоколебимата Елизабет - slava.bg

Зад кралица Елизабет Втора, задържала се като "стабилна канара " десетилетия наред на английския трон в един непрекъснато изменящ се свят, до през днешния ден стоеше нейната "сила и опора " - брачният партньор ѝ принц Филип, който умря на 99 години.

По време на непоклатимия им брак херцогът на Единбург поддържаше, съветваше и обичаше кралица Елизабет Втора. И се смееше дружно с нея. Нищо чудно, че тя го наричаше нейната "сила и опора ", отбелязва в. "Дейли експрес ".

За разлика от пра-прабаба си кралица Виктория, която господства 40 години без обичания си брачен партньор принц Албърт, кралица Елизабет Втора е "благословена " мъжът ѝ принц Филип да е минал "всяка значима крачка от пътя " дружно с нея.

И въпреки в началото да не е утвърден от родителите и придворните, брачният съюз сред кралица Елизабет Втора и принц Филип е история за огромен триумф.

Говори се, че едвам 13-годишна, Елизабет се зарича, че в никакъв случай няма да вземе за брачен партньор различен мъж, с изключение на Филип. Това се случва през 1939 година, когато тя е още принцеса, а той е прелъстителен гръцки принц и морски кадет.

Когато Филип ѝ предлага брак - в имението Балморал през 1946 година - Елизабет приема, без да се посъветва с родителите си. Кралят и кралицата упорстват за интервал на размисъл, само че принцесата е непоколебима в решението си. Писмата, писани скоро след сватбата им през 1947 година, са удостоверение за огромната им обич.

"Филип е ангел ", възторжено споделя принцеса Елизабет с родителите си. "С него се държим по този начин, като че ли си принадлежим от години ". Не по-малко въодушевен е и Филип: "Тя е единственото нещо в света, което е безусловно действително за мен ".

В младостта си Филип е човек на действието - той се радва на службата си в Кралския военноморски флот на Англия и се отличава във военно време.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР