Зад кибератаките срещу Европейската агенция по лекарствата (EMA) стоят хакери

...
Зад кибератаките срещу Европейската агенция по лекарствата (EMA) стоят хакери
Коментари Харесай

Руски и китайски хакери са атакували Европейската агенция по лекарствата

Зад хакерските атаки против Европейската организация по медикаментите (EMA) стоят хакери от Русия и Китай, оповестява нидерландското издание De Volkskrant, като се базира на източници, осведомени с следствието.
Европейският регулатор заяви още през декември 2020 година, че станал обект на хакерска офанзива, само че и досега не е конкретизирано публично кой стои зад това.
По информация на De Volkskrant, през есента на 2020 година съветски хакери са разпратили на чиновници на EMA електронни писма, при отварянето на които е конфигуриран злотворен програмен продукт. Престъпниците са получили достъп до вътрешните мрежи на организацията минимум за месец, показва изданието.
 Хакери с офанзива против Европейската организация по медикаментите Хакери с офанзива против Европейската организация по медикаментите
От регулатора на медикаментите на Европейския съюз обявиха, че организацията е станала жертва на хакерска атака, единствено седмици преди да се вземе р...
Целта на хакерите е била да получат информация за тактиката за имунизацията в страните от Европейски Съюз и за препаратите, които купуват страните от общността.
Хакерите. По-късно някои от тях се появиха в рускоезичния сегмент на интернет в манипулиран тип.
Експертите позволяват, че киберпрестъпниците са желали благодарение на дезинформация да всеят подозрения за успеваемостта на препарата на BioNTech/Pfizer.
Китайските хакери са проникнали във вътрешната мрежа на EMA напролет на 2020 година, написа De Volkskrant. Това е станало с помощта на хакерска атака против един от немските университети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР