Зачервени, подпухнали и сълзящи очи, хрема, кихане – симптомите на

...
Зачервени, подпухнали и сълзящи очи, хрема, кихане – симптомите на
Коментари Харесай

Пробиотиците в помощ срещу пролетна алергия


Зачервени, подпухнали и сълзящи очи, хрема, кихане – признаците на алергия носят все по-голям дискомфорт на предразположените с напредването на сезона на алергиите. Същевременно от ден на ден изследвания демонстрират, че пробиотиците може да се употребяват като допълващо средство за облекчение на тези признаци при лекуване на алергия напролет.

Последните данни в отбрана на това изказване са напълно пресни и идват от изследване на екип от университета на щата Флорида, Съединени американски щати. Учените потвърждават удобния резултат от приема на пробиотични артикули, комбиниращи потребните бактерии от жанр Lactobacillus и Bifidobacterium. Данните сочат, че стимулирането на чревната флора с сходни артикули доста облекчава положението на хората с нараснала алергична настройка.

Най-честата форма на пролетна алергия е така наречен алергичен ринит . Според статистиката той визира няколкостотин милиона души по света, а през последните години броят им прогресивно нараства вследствие сериозното замърсяване на въздуха.

Алергичен ринит се развива вследствие несъразмерна реакция на имунната система към алергени, пик на които се открива точно напролет. Най-голямо значение измежду имат полените от цъфтящите растения и плесените от почвата. За наслада на всички, които развиват алергия към тези артикули, средствата, с които да облекчат алергичните си прояви, към този момент са с едно повече. При това новият представител в тази група е напълно естествен и наличен артикул – пробиотиците .

Лечебният резултат на лактобацилите и бифидобактериите за облекчение на алергията се свързват с действието на тези бактерии върху имунната система. Те контролират производството на Т-клетки на имунитета , които имат роля за повишение толерантността на имунната система към алергените. Точно това им деяние води до облекчение на признаците на алергията.

Свързани публикации.. Етеричните масла в помощ против пролетна алергия 0 Алергия към храни се отключва и в зрелост – за какво? 0 4 храни, по-богати на пробиотици от киселото мляко 0

Лактобацили и бифидобактерии влизат в състава на закваската на българското кисело мляко. Това е голям плюс на хората с алергии у нас, които може да си набират пробиотичните култури извънредно елементарно, консумирайки постоянно кисело мляко. Така те може ефикасно да добавят лекуването на алергичните си прояви.

Като средство на първи избор за лекуването им се назначават медикаменти от групата на антихистамините и деконгестантите . Действието на нито едно от тези медикаменти не се трансформира от пробиотиците, което разрешава те да се одобряват изцяло безвредно като допълващо лекуването средство.

Благоприятният резултат от приема на пробиотици при лекуване на алергия е потвърден от изследване измежду няколкостотин души в Съединени американски щати. Данните от изследването бяха оповестени в изданието American Journal of Clinical Nutrition.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР