Забравяте ли бутилки с вода в колата? А случвало ли

...
Забравяте ли бутилки с вода в колата? А случвало ли
Коментари Харесай

За нищо на света не пийте вода от бутилка, престояла в колата

Забравяте ли бутилки с вода в колата? А случвало ли ви се е да пиете от тази вода, когато ожаднеете доста, а нямате бутилка с прясна вода на разположение? На всеки се е случвала сходна обстановка, и то неведнъж. Следващия път обаче си помислете добре дали ще го вършиме! Проучвания от 2014 година на университета във Флорида сочат, че пластмасата, от която са направени множеството еднократни бутилки за вода, излъчва бисфенол А – съединяване, свързвано с намесата в хормоналния баланс на тялото и утежняването на здравословното положение.
Бисфенол А се отделя от пластмасата при нагряване.

В топли дни градусите в колата се покачват доста, изключително в случай че е паркирана на слънце. Изследванията демонстрират, че температурата в затворен автомобил може да доближи до рекордните близо 70 градуса на слънце. Но даже при по-ниски градуси полиетилен терефталат (съединението, от което най-често се вършат бутилките за вода и други опаковъчни материали) отделя бисфенол А.

И това е забавно: Без бактерии и вируси с кислородната вода - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.


Това канцерогенно съединяване, намесващо се в хормоналния баланс, е намерено допълнително от 16 типа разнообразни пластмаси. Индустрията продължава да ги употребява, изключително полиетилен терефталат поради неговата резистентност, лекост и устойчивост.

И защото няма изгледи скоро да се прекрати използването на пластмаси в бита, просто внимавайте каква вода пиете и каква храна консумирате, най-много опакованите в найлонови или пластмасови опаковки – в случай че е престояла на топло повече от няколко минути, просто я изхвърлете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР