Забравете заглавията за котешки роботи, вертикални телевизори и автоматизирани кошчета

...
Забравете заглавията за котешки роботи, вертикални телевизори и автоматизирани кошчета
Коментари Харесай

Основният фокус на CES 2020 се оказа... поверителността

Забравете заглавията за котешки роботи, отвесни тв приемници и автоматизирани кошчета за отпадък. Продуктът с най-голям фокус на тазгодишната софтуерна конференция CES се оказва поверителността, осведоми бизнес изданието на CNN.

Няколко от най-големите софтуерни компании, които участват на търговското ревю в Лас Вегас тази седмица сложиха специфичен акцент върху неприкосновеността на потребителите, след години на изчерпателен надзор от страна на регулаторите върху обработката на персоналните данни в сектора.

Google съобщи, че е добавил две нови гласови команди, с цел да може хората по-добре да управляват поверителността си, когато употребяват гласовия си помощник. Например, потребителите могат да кажат на Гугъл Assistant да не помни какво преди малко е чул, в случай че е задействан инцидентно, като употребява новата команда: „ Здравей, Гугъл, това не беше за теб “. Потребителите могат също да научат повече за техните благоприятни условия за дискретност и да измененията настройките им. Компанията също по този начин дава опция да се изтриват данни, употребявайки гласова команда, като да вземем за пример: „ Здравей, Гугъл, изтрий всичко, което ти споделих тази седмица “.

Фейсбук също обяви нова версия на своя инструмент „ Проверка на поверителността “ за разходка на потребителите през техните основни настройки за дискретност. От компанията споделят, че обновеният инструмент ще помогне на потребителите да управляват кой може да види какво споделят, по какъв начин се употребява тяхната информация и по какъв начин може да покачат сигурността на акаунта си. 

Ring - компания за защита на дома и порти с видео-наблюдение, собственост на Amazon, разгласи актуализация на приложението си в понеделник, която разрешава на потребителите да се откажат от настояванията на локалната полиция за видео. Той идва след рецензия на партньорството им с органите на реда.

Apple също се завръща в CES тази година за първи път, откакто някогашният изпълнителен шеф Джон Скъли дебютира персоналния цифров помощник на Newton през 1992 година Но компанията не е на ревюто, с цел да показа нов артикул. Идва да говори за дискретност.

Виктория Петрок, основен анализатор в изследователската компания eMarketer, съобщи пред CNN Business, че поверителността евентуално ще бъде „ горещата тематика “ на тазгодишния CES, защото потребителите стават все „ по-запознати и загрижени “ по въпроса.

Освен това, Asus показа обновени версии на най-хубавите си модели. Сред тях са сериите на VivoBook S, които балансират тънкия дизайн и мощ. Тази година преносимите компютри са с подобрен  хардуер, който включва най-новото 10-о потомство процесори Intel и WiFi 6, който предлага по-добър обсег. Лаптопите ще се оферират и с графичните карти Nvidia GeForce.

Компанията показа и обновена версия на ZenBook Duo. Очаква се забавната идея с втори екран на клавиатурата да е по-успешна от първата, която не съумя да покрие упованията, които Asus загатна и за цената, на която се оферираше.

Мнозина чакаха и вести с каквато и да е информация за Sony Play Station 5. За страдание не беше издадена датата, в която ще излезе, нито беше показан дизайна на конзолата. 

Президентът на Sony PlayStation Джим Раян показа единствено новото лого на гейминг конзолата, само че даде обещание, че тя ще бъде фокусирана върху опцията да доставя неповторими прекарвания с невиждана скорост. Загатна и за стрийминга на игри и геймплей в облак пространството, за който се приказва от години.

В същото време Nvidia и Asus представиха 360-херцов гейминг екран. Asus ROG Swift 360 е най-бързият гейминг екран в света с периодичност на освежаване до 360Hz. Този панел е създаден с концепцията за професионален състезателен гейминг - той е 24,5-инчов с резолюция 1080p и G-Sync процесор.

360Hz периодичност на освежаване значи на процедура по един кадър на всеки 2,8 милисекунди. Това би трябвало да даде невиждани равнища на гладкост при гейминг, по-малко ghosting и ниски равнища на латенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР