Забраненото влизане на сръбски туристи е поредния удар, оплакват се

...
Забраненото влизане на сръбски туристи е поредния удар, оплакват се
Коментари Харесай

Ново напрежение в Гърция заради сръбските туристи

Забраненото влизане на сръбски туристи е следващия удар, оплакват се хотелиерите в Гърция. Оказва се, че българите и румънците съставляват главния туристически поток в северната част на южната ни съседка. Заетостта на хотелите по гръцките острови доближава едвам 15%, съобщи БНР.

Последните сръбски туристи минаха в Гърция минути пред 6 часа тази заран. Десетки сръбски коли останаха в неутралната зона на граничния пункт " Кулата-Промахон " през нощта и гръцките управляващи се принудиха да разрешат влизане на туристите.

Пред камерите на гръцките медии сърбите благодариха на българите, които са им давали преимущество, с цел да влязат в Гърция.

Председателят на Съюза на хотелиерите уточни загубите за туристическия пазар от възбраната за отмора на сръбски туристи. Той сподели, че към този момент даже и прогнози не могат да се вършат за развиването на сезона макар оптимизма на министъра на туризма Теохарис, който даде обещание " сполучлив август ".

В Северна Гърция и най-вече на Халкидики главните туристи в този интервал са единствено българи и румънци. Те обаче резервират в последния миг, тъй като се опасяват да не се вкарат нови забрани.

Затворената граница при " Маказа " унищожи и дребните очаквания за туризъм в Северна Гърция, оплакват се пред медиите хотелиери и притежатели на таверни от този регион. Спряха и еднодневните екскурзии на българите, оповестяват от Кавала.

Едва 15% от хотелите имат туристи, разясняват от гръцките острови.

Дори от Крит не чакат до края на сезона да дойдат повече от 30% от броя на туристите от предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР