Забраната засяга както индонезийски граждани, така и чужденци и туристиПарламентът

...
Забраната засяга както индонезийски граждани, така и чужденци и туристиПарламентът
Коментари Харесай

Забраниха секса преди брака в Индонезия - ще засегне ли това туризма в страната?

Забраната визира както индонезийски жители, по този начин и чужденци и туристи

Парламентът в Индонезия одобри нов углавен закон, който не разрешава извънбрачните полови връзки. Новите закони ще се ползват както за индонезийски жители, по този начин и за чужденци и туристи, написа Си Ен Ен, представена от.

Забраняват се още съжителството преди брака, вероотстъпничеството и се плануват санкции за засегнатост на президента или изложение на възгледи, противоречащи на националната идеология.

Как ще повлияят тези забрани на туризма?

Промените в Наказателния кодекс разтревожиха освен бранителите на правата на индивида, които предизвестиха, че те могат да подтиснат персоналните свободи, само че и представителите на туристическата промишленост, които се притесняват от евентуалното им влияние върху туризма.

На конференция във вторник министърът на правораздаването и правата на индивида съобщи, че не е елементарно за една мултикултурна и мултиетническа страна да направи углавен кодекс, който „ да дава отговор на всички ползи “.

Очаква се законите да основат проблеми на бизнес средите, изключително на тези, които постоянно одобряват и обслужват задгранични жители и туристи.

Остров Бали, да вземем за пример, разчита в огромна степен на приходите от туристи и към момента се възвръща от забавянето на пандемията, която възпрепятстваше пътуващите.

Путу Винастра, ръководител на Асоциацията на индонезийските туристически организации (ASITA) в Бали, съобщи че законите ще „ накарат чужденците да се замислят “ дали да посетят Индонезия.

„ От наша позиция като участници в туристическия отрасъл този закон ще бъде доста проблематичен “, сподели Путу.

Той сложи въпроса по какъв начин ще се следи за спазването на законите.

„ Трябва ли да питаме задграничните двойки дали са женени или не? Трябва ли двойките туристи да потвърждават, че са женени “, пита той.

Путу съобщи, че законите могат да бъдат „ контрапродуктивни “ за всички старания за привличане на туристи назад на острова.

По думите му, в случай че тези закони в действителност се приложат, туристите могат да лежат в пандиза и това ще навреди на туризма.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР