Забрана за движение и конфискация на всички каруци в цяла

...
Забрана за движение и конфискация на всички каруци в цяла
Коментари Харесай

Вегани искат забрана и конфискация на каруците в цяла София


Забрана за придвижване и конфискация на всички каруци в цяла София желаеха на митинг трима представители на веганите и едно куче, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Организираме акция в отбрана на животните. Освен това тези каручки провокират пъклен доста произшествия и трафик, което не е по никакъв начин прелестно. Крайно време е в София каручките, не просто да бъдат неразрешени, а да се конфискуват ”, безапелационен бе ръководителят на Българския вегански съюз Никола Донев. Той посочи, че веганите не желаят да се конфискуват коне, а всички каручки и, в случай че има общината има задоволително воля, това е допустимо да се случи.

„ Трябва да има малко предпочитание и воля от страна на институциите. Ние сме гражданската позиция на обществото сега. Няма по какъв начин това да се отсрочва повече. Всеки ден в София се виждат каруци, което е извънредно грозна и неприятна гледна за съвременен град като София. Европейска столица сме и това е безусловно неприемливо ”, сподели още Никола Донев и допусна, че съвсем всеки водач би подкрепил настояванията.

От своя страна Симеон Славчев, общински консултант, който е и част от работната група за възбрана на каруци на територията на Столична община, изясни, че от една година има основана работна група в Следствен отдел към окръжна прокуратура точно с тази цел.

„ Идеята е тотална възбрана на придвижване на каруци в София. Мотивите са няколко, само че преди всичко е това, че каруците провокират съществени предпоставки за ПТП-та. На второ място е силовото замърсяване, което провокират. Не на последно място не може в една европейска столица, каквато е София, не може да има придвижване на каруци ”, акцентира Славчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР