Забрана на продажбата на пластмасови изделия за еднократна употреба като

...
Забрана на продажбата на пластмасови изделия за еднократна употреба като
Коментари Харесай

Eвропарламентът ще гласува забраната на пластмасови изделия

Забрана на продажбата на пластмасови произведения за еднократна приложимост като чинии, принадлежности или клечки за уши, които съставляват 70% от морските боклуци, ще бъде гласувана в сряда, се сподели в известие от пресслужбата на Екологичен потенциал.
Евродепутатите ще гласоподават и проекти за увеличение на доверието на потребителите в чешмяната вода, която е доста по-евтина и чиста за околната среда, в съпоставения с бутилираната вода.
Преди седмица Комисията по околната среда на Европейския парламент гласоподава " за " възбраната на използването на пластмасови произведения за еднократна приложимост в Европейския съюз от 2021 година
Евродепутатите одобриха отчета с огромно болшинство и прибавиха към този лист доста леки пластмасови торбички и артикули от оксоразграждащи се пластмаси. Забраната ще засегне артикули, " които съставляват повече от 70% от морските боклуци, ще бъдат неразрешени в проектите, подкрепени от комисията по околна среда ", се споделя в известие, което също загатна пластмасови чинии и принадлежности за хранене, които оферират възбрана от 2021 година
Използването на артикули, за които няма други възможности, се предлага да бъде понижено в Европейски Съюз до 2025 година Такива детайли включват да вземем за пример кутии за еднократна приложимост за хамбургери и контейнери за храна, десерти и сладолед. Докладът ще бъде подложен на общо гласоподаване от Парламента на 22-25 октомври в Страсбург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР