Заболеваемостта от т.нар. треска в Северна Корея намалява, като броят

...
Заболеваемостта от т.нар. треска в Северна Корея намалява, като броят
Коментари Харесай

Отново ден без починали от COVID-19 в Северна Корея

Заболеваемостта от така наречен тресчица в Северна Корея понижава, като броят на случаите е под 100 000 и няма регистрирани смъртни случаи , заяви южнокорейската осведомителна организация " Ренхап ".

" Повече от 88 520 души са посочили признаци на тресчица през последните 24 часа. Това е с 20 560 души по-малко от предходния ден ", прецизират от " Ренхап ".

Северна Корея не е съобщила за нови смъртни случаи от ковид . Общият брой на хората, умряли от последствията от така наречен трескава зараза в Северна Корея, е 69.
 Трети ден без жертви на тресчица в Северна Корея
Трети ден без жертви на тресчица в Северна Корея

Неофициално се твърди, че става въпрос за ковид

От края на април насам общо 3,36 милиона души в КНДР към този момент са диагностицирани с заболяването, която Пхенян назовава тресчица. Междувременно повече от 3,15 милиона души са се възстановили, а към 203 000 се лекуват.

" Северна Корея заяви за епидемията от ковид на 12 май, а три дни по-късно броят на откритите случаи на тресчица доближи 392 920. Оттогава се следи наклонност към понижаване на броя на случаите на фона на изказванията на Пхенян за триумф в битката с вируса ", оповестява организацията.

Асошиейтед прес (АП) отбелязва, че доста специалисти отвън КНДР считат, че формалният брой на смъртните случаи от епидемията от ковид в Северна Корея може да не дава отговор на действителността.
 Нови 135 000 случая на COVID-19 в Северна Корея
Нови 135 000 случая на COVID-19 в Северна Корея

Пхенян се бори с пандемията

Според специалистите Северна Корея би трябвало да се сблъска с доста по-висока смъртност, в това число заради липса на ваксини , като се има поради опитът на други страни, написа AP.

Световни специалисти считат, че треската, за която приказва Пхенян, в действителност е COVID-19.

" Ренхап " от своя страна акцентира, че севернокорейските медии евентуално ще употребяват формулировки като " пациенти с тресчица ", защото КНДР не разполага с задоволително съоръжение за разкриване на новата коронавирусна зараза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР