Заболеваемостта от грип намалява. Тази седмица заболелите от грип са

...
Заболеваемостта от грип намалява. Тази седмица заболелите от грип са
Коментари Харесай

Настъпват усложненията от грипа

Заболеваемостта от грип понижава. Тази седмица заболелите от грип са 30 000, до момента в който предходната седмица бяха 40 000. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарждиев.

В момента казусът е най-много при децата. Настъпват бактериалните затруднения от грипа, които при децата се показват в стафилокови пневмонии, уточни проф. Кантарджиев.

Началникът на клиниката по детска хирургия в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " доцент Христо Шивачев заяви, че през последните две седмици 10 деца с затруднения на черния дроб са признати в незабавния център. Основната възрастова група е от 3 до 6 години. Нещата са овладяни и децата са пред изписване. Тези инфекции водят до срив на имунитета и една добавъчна зараза е по-трудна за преодоляване, съобщи доцент Шивачев. Той предложи родителите в точния момент да се обръщат за консултация към експертите.

Проф. Кантарджиев посочи, че на пет заболели от грип нормално един прави затруднения. Около 60% се нуждаят от настаняване в болница. Най-честите затруднения са пневмониите. Тази година няма кой знае какъв брой случаи на затруднения, съобщи проф. Кантарджиев.

По думите му сега са публикувани парагрипен вирус и респираторен вирус при децата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР