Заболелите членове на семейството са най-честият източник на заразяване с

...
Заболелите членове на семейството са най-честият източник на заразяване с
Коментари Харесай

Учени посочиха най-честата причина за заразяване с COVID-19

Заболелите членове на фамилията са най-честият източник на заразяване с, разкриха учени, които разгласиха информация за проучването си в списание „ “, съобщи, представена от БГНЕС.
Китайски специалисти са създали разбор на данните на 1 178 пациенти и на 15 648 техни близки контакти в провинция Хунан, с цел да разкрият най-често срещания метод на предаване на инфекцията. Те открили, че рискът от заразяване с COVID-19 се увеличавал според от продължителността и близостта на обществените контакти.
Най-рядко хората се заразявали в медицински заведения, в които се спазвали прецизно ограниченията за отбрана. На последващо място са публичният превоз и заведенията за публично хранене. Вероятността от предаване на вируса се увеличавала доста при другарство с необятен кръг родственици, а най-висока била при общуване със болен член на фамилията.
Учените стигнали до извода, че всеки спомагателен ден у дома дружно със инфектиран човек усилва риска от предаване на заболяването с 10 %.
Отбелязва се, че в границите на проучването са проверявани данни от заразяване в разнообразни места и с разнообразни по брой контакти, само че в изискванията на затваряне, когато членовете на едно семейство са били принудени да прекарват повече време дружно поради.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР