Зъбите издават много за здравословното ни състояние. Но въпреки това

...
Зъбите издават много за здравословното ни състояние. Но въпреки това
Коментари Харесай

Развалените зъби отключват куп опасни заболявания

Зъбите издават доста за здравословното ни положение. Но все пак постоянно подценяваме положението и им даже не осъзнаваме какви са рисковете.

Един от най-опасните " странични резултати " на са злокачествените болести на храносмилателния тракт, предизвестява доктор Александър Мясников. Експертът добавя, че проблемите със зъбите са в основата и на други съществени болести.
 10 златни правила за дентална хигиена 10 златни правила за дентална хигиена
Зъбите ви могат да блестят в прелестна усмивка, само че може и постоянно да ви предизвикват болежка. Внимателната орална хигиена е ключът към здрави...

Главоболие

Увреждането на твърдите тъкани на зъба, което стартира с разрушаването на емайла, визира нервите. От своя страна това може да предизвика мощно главоболие. Баналният кариес може да е причина за това неприятно недоволство.

Той може да предизвика още артрит или артроза на максиларната става.

Сърдечни болести
 Жълтите зъби и петната върху тях - какво да създадем Жълтите зъби и петната върху тях - какво да създадем
Жълтите зъби могат да бъдат естествена линия. Най-често обаче емайлът придобива тази сянка заради съществуването на плака, която представляв...

При инфектиране в зъбния канал се образуват празнини, които са заети от бактерии, причиняващи рискови сърдечни болести. Попадайки в кръвта, те задействат възпалителните процеси.

Рак на панкреаса

Д-р Мясников е безапелационен, че бактериите, които се задържат в джобовете на болните венци, предизвикват рак на панкреаса. Факт е, че проблемите в устната празнина, водят и до проблеми с храносмилането, които отключват онкологични процеси.

Експертът отбелязва, че учените са наясно с връзката сред пародонтозата и редица типове рак на храносмилателната система.
Той поучава за попречване на развиването на рискови болести, да посещаваме зъболекаря си на всеки шест месеца.
 5 трика за по-бели зъби 5 трика за по-бели зъби
Всички желаеме ослепителна усмивка, само че това всекидневно можем да го забележим при Холивудските звезди, които се грижат ежемесечно за зъбите си...

Д-р Мясников добавя, че съветът му се отнася даже и за децата, защото млечните зъби също би трябвало да се следят постоянно и да се лекуват при установяването на проблем.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР