Забелязвали ли сте някога, че хората, които имат връзка, често

...
Забелязвали ли сте някога, че хората, които имат връзка, често
Коментари Харесай

Защо влюбените често си приличат?

Забелязвали ли сте в миналото, че хората, които имат връзка, постоянно си наподобяват физически? Психолозите от Станфордския университет взеха решение да схванат дали това е по този начин - от позиция на науката. За да намерят отговора на този въпрос, те проучиха стотици фотоси на влюбени двойки. Изследването им е оповестено в сп. „ Scientific Reports”.

Изследователите сравнили фотоси на съпрузи, направени при започване на връзката (не повече от две години заедно) и след десетилетия брак (от двадесет до 69 години взаимен живот). Снимките са взети от отворени източници. Крайната извадка включва портрети на 517 двойки.

Предишни писания заключаваха, че лицата на хората, живеещи дружно, в действителност могат да се трансформират с течение на времето - по-рано учените твърдяха, че фактори като метод на хранене, метод на живот и свободното време, прекарано на чист въздух въздействат на това. Дори моментите на смях могат да повлияят на мимиката и бръчките.

Новото изследване твърди, че това не е напълно правилно: лицата на влюбените с времето не стават сходни. Влюбените са сходни физически още при започване на връзката - явно хората са привлечени от тези, с които имат общи черти. И това се отнася освен за възгледите за живота или желанията, само че и за външния тип.

Подходящи образци са двойките звезди: Бенедикт Къмбърбач и Софи Хънтър, или Жизел Бюндхен и Том Брейди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР