Забелязва се тенденция на увеличаване на броя новозаразени от COVID-19

...
Забелязва се тенденция на увеличаване на броя новозаразени от COVID-19
Коментари Харесай

Варна отново в червената зона

 Забелязва се наклонност на увеличение на броя новозаразени от COVID-19 във Варна, а респективно и растеж на приетите в болница. 112 са свободните легла  в лечебните заведения за лекуване на коронавирусна зараза. Това сподели доктор Дочка Михайлова - шеф на РЗИ-Варна, по време на постоянния седмичен брифинг, на който беше обявена настояща информация за разпространяването на ковид в града и района, съобщи БНР.

Варна още веднъж влезе в алената зона за висока заболеваемост над 100 заболели на 100 000  души, уточни регионалният шеф. Разпространението е единствено дифузно, за интервала не са открити гнезда на болестта. Продължават инспекциите за спазване  противоепидемичните ограничения. Съставени са няколко акта, в това число и на прът център за нарушение на наредбите на управляващите за брой чиновници в едно помещение.

Ваксинацията на искащите отвън предпочитаните етапи продължава, ваксини има и за на следващия ден до края на деня. Нови колета се чакат също още на следващия ден, както и през идващите дни, увери Пасев. Около 4500 индивида, участници в изборния развой, би трябвало да бъдат ваксинирани, пресметна регионалният шеф, като сподели, че процесът би трябвало да се форсира, с цел да може да бъде сложена и втората доза от препарата преди вота.

Той разяснява и по какъв начин ще се действа, в случай че човек е подложен под карантина малко преди изборите и не е декларирал мобилен екип за гласоподаване. По думите му карантинираните 3 дни преди вота, които не са съумели да изискат екип, са застрашени от отнемане от опцията да гласоподават, което ще сътвори предпоставки за неодобрение поради нарушеното право за практикуване на глас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР