Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен

...
Забавянето на технологичния сектор в Китай след години на усилен
Коментари Харесай

На работа по 12 часа 6 пъти седмично: Реалността за заетите в ИТ сектора в Китай

Забавянето на софтуерния бранш в Китай след години на интензивен напредък, докара до някои промени. Много компании започнаха да изискват от чиновниците си да работят изключително.

Тази политика стартира да се употребява все по-често, описвана като режим " 996 ". Този график съставлява 12-часови смени от 9 сутринта до 9 вечерта 6 дни в седмицата, написа CNBC.

Според закона в Китай работното време на заетите в бизнеса не би трябвало да надвишава 8 работни часа дневно или 40 часа в седмицата. А изключителният труд е стеснен до 36 часа месечно.

Въпреки това обаче създателят на Alibaba Джак Ма съобщи, че изключителната претовареност е благословия. Според него служащите би трябвало да одобряват подобен график, като чест.

" Ако дойдете да работите в Alibaba, би трябвало да сте подготвени да работите по 12 часа дневно. Иначе за какво дойдохте? ", са част от думите на ръководителя на комерсиалния колос.

Политиката на фирмите, изискваща толкоз часове ексклузивен труд и думите на Джак Ма бяха посрещнати с възражения от заетите в бранша в други страни.

Някои от чиновниците на Microsoft използваха платформата на компанията GitHub, с цел да изразят поддръжката си за софтуерните служащи в Китай, за които стана ясно, че работят при много непоколебим режим от по 12 часа единствено с един почивен ден през седмицата.

През март заетите в софтуерната промишленост в азиатската страна направиха обществено притежание по този начин наречения режим " 996 ". Целта беше да дадат публичност на суровия трудов график, който се употребява от компаниите в страната.

Служители от Microsoft, Гугъл, Фейсбук и редица още софтуерни компании подписаха писмо в понеделник, с което застават зад своите сътрудници в Китай. То бе оповестено на уеб страницата на Microsoft - GitHub.

В него те споделят, че са солидарни със заетите в софтуерната промишленост в Китай и предизвестяват, че китайските компании желаят да наложат цензура на митинга. Компаниите Tencent и Alibaba са блокирали достъпа до информацията с работния график на своите уеб сайтове, с пояснение за потребителите, че адресът съдържа нездравословен програмен продукт. И двете компании са отказали коментар след случилото се.

" Очакваме, че Microsoft и GitHub също ще са под напън да смъкват писмото ", се споделя в него. Затова подписалите го приканват двете компании да не го отстраняват.

Знак за необятната поддръжка е прочитането на материала над 230 000 пъти, което го направи едно от най-популярните наличия в уеб страницата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР