Забавни са твърденията, че стотиците хиляди гърци, които протестираха срещу

...
Забавни са твърденията, че стотиците хиляди гърци, които протестираха срещу
Коментари Харесай

Гръцката опозиция: Комично е да се твърди, че хилядите протестиращи гърци са били платени от Русия

Забавни са изказванията, че стотиците хиляди гърци, които стачкуваха против контракта в Преспа са били подстрекавани или платени от тъмните съветски ползи, декларират от гръцката опозиционна партия „ Нова демокрация” във връзка по-ранните обвинявания на премиера Зоран Заев, че митингите в страната са платени от съветски предприемачи.
„ Почти комични са държавните опити да се свърже противозаконната активност на съветските дипломати с публичното отрицание по отношение на съглашението подписано от Ципрас и Заев. Още по-смешно е да се твърди, че стотиците хиляди гърци, които участваха в митингите против контракта в Преспа сякаш са били подтиквани или дори… платени от мрачните съветски интереси”, споделят в изказване от „ Нова демокрация”.
От главната опозиционна партия обявиха, че за тях „ всеки опит за външна интервенция във вътрешните каузи на страната би трябвало да бъде отхвърлен незабавно, строго и решително”, като това важи и за съветските дипломати, в случай че има доказателства за тяхната виновност.
От „ Нова демокрация” приканват държавното управление да уведоми Народното събрание за това.
„ Недопустимо е за един толкоз сериозен въпрос, държавното управление да се лимитира единствено до изтекла в медиите информация. „ Нова демокрация” желае държавното управление да осведоми Народното събрание, изключително когато някои от забърканите в тази ситуация лица до скоро са имали привилегировани взаимоотношения с ръководещата партия „ СИРИЗА””, споделят от гръцката съпротива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР