Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. От

...
Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. От
Коментари Харесай

Очакваме българите и гости от бившите соцстрани да спасяват лятото

Забавихме се с подготовката на летния сезон у нас. От една страна поради противоепидемичните ограничения и неразбираемите периоди за използването им, и експлоадиранията на огнища от Ковид-19 в обособени страни и райони. По тази линия ще губим посетители от Германия и Англия. От друга страна някои хотелиери от сектора доста разчитаха на страната да се оправи с привличането на туристи. И не свършиха своята работа по рекламата на своя артикул и услуга. По тази причина не се знае и какъв брой хотела ще отворят – най-много тези в огромните комплекси.

Остават проблемите и с рускоговорящите туристи.  

В последна сметка оставаме в очакване на посетители от някогашните соцстрани – Полша, Чехия, Унгария,  които познават изискванията по българското Черноморие и е по джоба им. За румънците ние сме съществена дестинация.

Най-вероятно българите ще бъдат главният „ избавител “ на летния туризъм. Много от тях поради ограниченията избраха да останат у нас и да почиват тук.

Очакваме и българите зад граница да се приберат за лятната отмора и да отидат със фамилията и околните си на Черно море.

Разбира се, ще има и българи, които пътуват за Гърция. Но има и една специфичност. Много от тях имат парцели в южната ни съседка и употребяват всяка опция да отидат да си видят парцела.

Очакванията са за повече туристи от предходната година. Все отново хората бяха затворени цяла година, с разнообразни ограничавания и в този момент сигурно ще желаят и ще търсят благоприятни условия да излязат на открито и да пътуват. А морето е най-големият магнит.

От сектора отбелязат и това, че страната не прави всичко, с цел да популяризира България като една сигурна и безвредна страна.

 

Уикенд туризмът е една нова наклонност

От сектора към момента не обръщат огромно внимание на уикенд туризма. Още повече, че той може да се организира  през цялата година.  И може да поддържа живеца на част от местата за настаняване, изключително при дребните фамилни хотели и къщи за посетители в дребните градчета – и по морето, и в планината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР