За януари тази година "Булгаргаз" очаква да предостави ценово предимство

...
За януари тази година "Булгаргаз" очаква да предостави ценово предимство
Коментари Харесай

Над 1,2 млрд. лв. спестили от Булгаргаз на клиентите си от началото на 2020 г.

За януари тази година "Булгаргаз " чака да даде ценово преимущество на клиентите си в размер на 339 млн. лева

Това оповестяват от публичния снабдител в писмо, в което разясняват и метода, по който ценообразуват на контролиран и нерегулиран пазар.

От горното излиза наяве, че в случай че клиентите на сдружението купуваха природния газ на средноевропейски цени, то те щяха да платят тази и тази сума. За предходната година общо клиентите на сдружението са платили с 675 млн. лева по-малко по отношение на съперниците си в други страни от Европейски Съюз купуващи синьо гориво на борсови цени.

За 2020 година ценовото преимущество на газа от "Булгаргаз " е довело до спестени 202 млн. лева за българския бизнес, топлофикациите и газоразпределителните предприятия. Така общата сума на изгодите дефинирани от "Булгаргаз " са 1,2 милиарда лева

В петък "Булгаргаз " стана обект на инспекция от страна на ДАНС и Групово дело „ Национална полиция “. В публичното пространство се появиха отзиви, че тя е обвързвана със свадите, че сдружението изнася на ниски цени природен газ от хранилището в Чирен и поради договорите му касаещи доставките на природен газ.

От сдружението тогава обявиха, че спомагат на проверяващите органи и че това е метод истината да излезе нескрито.

Към сегашния миг "Булгаргаз " извършва лицензионните си отговорности за гарантиране на доставките за страната посредством подписани контракти с съветския и азерския снабдител, както и посредством рандеман на количества от ПГХ Чирен, нагнетени през летния сезон, показаха още от сдружението.

"Булгаргаз " прави своята активност на контролиран пазар - по контролирани от КЕВР цени на крайните доставчици на естествен газ; лице
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР