За втори път в своята кариера Шарл Леклер ще започне

...
За втори път в своята кариера Шарл Леклер ще започне
Коментари Харесай

Леклер: Надявам се да повторим успеха от 2019-та

За повторно в своята кариера Шарл Леклер ще стартира надпреварата за Гран При на Италия от първата позиция на стартовата решетка. Моенгаскът си заслужи това право откакто бе най-бърз в днешната подготовка на „ Храма на скоростта “.

Веднага след нейния край той съобщи, че се усеща доста добре в колата този уикенд и има очаквания на следващия ден да успее да повтори триумфа си от 2019 година. Тогава той победи на „ Монца “ и донесе първи триумф за „ Черните кончета “ в домашното им съревнование то Фернандо Алонсо през 2010 година. 
 Леклер зарадва тифозите с победа в квалификацията на „ Монца “ Леклер зарадва тифозите с победа в квалификацията на „ Монца “
„ Невероятно! Не беше лесна подготовка, знаех, че колата има капацитет, само че успявах да го извлека. Знаех, че в последната обиколка би трябвало да сторя това и съумях да го направя. Много съм удовлетворен от обиколката и от представянето досега през уикенда. Усещането в колата е необикновено и се надявам да повторим триумфа от 2019 година “, сподели Леклер.

Той също по този начин описа и малко повече за последната си обиколка, в която откри доста време в бързите завои „ Лесмо 1 “ и „ Лесмо 2 “, което в последна сметка му разреши да завоюва квалификацията.

„ В последната обиколка поех по-голям риск. Знаех, че това е решителният тур и трябваше да намеря време там и това се получи “, изясни монегаскът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР