За втори път Българският футболен съюз бе домакин на семинар

...
За втори път Българският футболен съюз бе домакин на семинар
Коментари Харесай

БФС отново беше домакин на семинар на УЕФА

За повторно Българският футболен съюз бе хазаин на семинар по план LIAISE (Liaison-based Integrated Approach to Improving Supporter Engagement - Интегриран метод, основан на връзката за възстановяване на ангажираността на привържениците), който се състоя сред 10-ти и 12-ти декември 2018 година в Националния футболен център " Бояна ". Проектът е съгласуван от Европейски съюз на последователите (Supporters Direct Europe - SDE), а семинарът беше управителен от мениджъра на плана Стюарт Дайкс.

Освен сътрудниците по плана: Българският футболен съюз, Чешката футболна лига, Шведската футболна лига, Полската футболна асоциация, Португалската футболна федерация, Френската футболна федерация, Националните организации на последователите на Швеция и на Франция и Пан-европейската организация на последователите, бяха поканени и представители на футболните управляващи от Италия и Русия. Участие взеха още специалистите на SDE Лукас Анастасиадис и Адам Браун, както и представители на Министерството на вътрешните работи на България, на Министерството на младежта и спорта и чиновници за връзка с последователи към БФС. Експерт на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание също се включи в уъркшопа, а на втория ден от програмата участва персонално и ръководителят на Комисията - Славчо Атанасов.

Основна тематика на събитието бе Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран метод за сигурност, сигурност и обслужване на футболни мачове и други спортни събития.

 УЕФА заплаща парите за ВАР в Първа лига
УЕФА заплаща парите за ВАР в Първа лига

Европейската футболна централа ще финансира по-голямата част от оборудването

Семинарът бе открит от изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов, който приветства участниците и акцентира, че действителен резултат в превръщането на футболните срещи в празнични събития за всички могат да дадат единствено обединените старания на страната, общините, футболните управляващи и организациите на последователите. Координаторът на плана LIAISE за България Димитър Христов изнесе презентация за взаимната активност на другите участници в организацията на футболни срещи; ръководителят на Постоянния комитет за принуждение измежду феновете към Съвета на Европа Адриан Динка показа на присъстващите Конвенцията, а ръководителят на Европейската група специалисти по футболна сигурност и сигурност Дейвид Боенън акцентира в презентацията си основната роля на връзката с почитателите за обезпечаване на сигурност и сигурност по стадионите.

Участниците в семинара бяха разграничени на 4 работни групи, които разискаха разнообразни проблеми, споделиха опит и обмениха хрумвания за работа по отношение на Конвенцията. Всички се сплотиха към заключението, че измежду най-важните фактори за реализиране на първокласен футболен артикул и повишение на посещаемостта по стадионите е разговорът сред всички забъркани страни: футболните управляващи, последователите, органите за сигурност и сигурност и други

 Борислав Михайлов откри семинар на ФИФА в
Борислав Михайлов откри семинар на ФИФА в " Бояна "

Президентът на БФС получи получи възпоменателен байрак от шефа за Европа Бьорн Васало

Завършилият семинар по плана LIAISE в Националната футболна база " Бояна " е единствено част от поредицата събития, по време на които специалисти и участници ще обменят опит и ще разясняват проблемите с сигурността и сигурността във футбола. Проектът ще приключи с изработването на План за деяние, който ще регистрира резултатите и стремежът към реализация на набелязаните цели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР