За втори мандат за председател на Българската академия на науките

...
Коментари Харесай

БАН си преизбра единствения кандидат за председател - акад. Юлиан Ревалски |

За втори мандат за ръководител на Българската академия на науките е определен акад. Юлиан Ревалски.

Акад. Ревалски ще бъде на тази служба за интервала от 2021 година до 2024 г. 

Заседанието на Общото заседание на Българска академия на науките се организира онлайн през днешния ден сутринта.

Той е определен с 68 гласа от 86 дали своят вот членове на Общото заседание на Българска академия на науките. Подадени са 9 бели бюлетини, 2 гласа са невалидни, а 7 души са дали своят вот с " не ".

Акад. Юлиан Ревалски бе единствен претендент за поста. В Програмата си за ръководство на Българската академия на науките (2021-2024 г.) той подчертава върху устойчивото развиване на човешкия теоретичен капацитет в академията, дейното присъединяване на учените от Българска академия на науките в иновационни разработки, още по-широко присъединяване на Българска академия на науките в просветителния развой на всички равнища и затвърждаване не Академията като главния експертен център на страната. 

Той е ръководител на Българска академия на науките от 2016 година, а в интервала от 2013 година до 2016 година е шеф на Института по математика и информатика на Българска академия на науките. Областите му на теоретичен интерес са свързани с проучване на интервенциите - оптимизация, вариационен разбор, доктрина на игрите; функционален разбор - геометрия на банахови пространства и монотонни оператори и в областта на общата топология - топологични способи в оптимизацията и многозначни изображения. Има 60 научни изявления, представени над 600 пъти.

Програмата за ръководство на Българската академия на науките (2021-2024 г.) и професионалната автобиография на акад. Юлиан Ревалски са оповестени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР