За втора поредна седмица най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна

...
За втора поредна седмица най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна
Коментари Харесай

Григор Димитров остана без треньор в Синсинати

За втора поредна седмица най-хубавият български тенисист Григор Димитров отпадна в I кръг на шампионат от сериите " Мастърс " след загуба против Стан Вавринка (Швейц). След като отстъпи в два сета (4:6, 4:6) на старта в Монреал (Кан), в този момент първата ни ракета (№74 в света) поведе с 1-0 в Синсинати (САЩ), само че позволи поврат със 7:5, 4:6, 6:7 (4). 28-годишният хасковлия беше на път да предотврати отрицателната развръзка по ефектен метод, успявайки да избави два мачбола и да навакса закъснение от два пробива в третата част, само че в последна сметка след два часа и половина борба още веднъж се оказа от губещата страна.

Впечатление направи, че в ложата на българина на централния корт ги нямаше нито треньора му Радек Щепанек, нито ментора Андре Агаси. Там бяха единствено физиотерапевтът на Григор - Кейси Кордиал, и холивудската продуцентка Джесика Стайндорф. По подигравка на ориста треньор на Вавринка пък е някогашният ментор на Григор Даниел Валверду, който явно още веднъж беше подготвил добре своя нов ученик за дуела.

" Това, че завоювах последните няколко дуела сред нас, ми оказа помощ малко. Преди тази серия обаче той ме побеждаваше повече - съобщи 33-годишният швейцарец, за който това беше пета поредна победа против Димитров и седма от общо 11 мача. - Знаех, че мога да чакам тежък дуел. Това е първи кръг и няма по какъв начин да играеш най-хубавия си тенис, само че е значимо да не спираш да се бориш. Доволен съм от успеха. "

Във II кръг Стан Вавринка ще срещне квалификанта Андрей Рубльов (Рус), който отстрани поставения под №15 Николоз Басилашвили (Груз) с 6:7 (4), 6:4, 6:2.

За Григор Димитров следващото ранно проваляне значи, че от идващия понеделник той ще отстъпи с още най-малко четири позиции в международната класация – до №78. Има теоретична опция българинът да бъде изпреварен и от Стив Джонсън (САЩ) и да слезе до 79-о място. Във всеки случай това ще бъде най-ниското класиране на някогашния №3 в света след 28 май 2012 година Тогава към момента пробиващият в елита гений беше 87-и.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР