За втора поредна година в китното родопско село Лилково ще

...
За втора поредна година в китното родопско село Лилково ще
Коментари Харесай

Голям фолклорен фестивал наближава в Лилково, предвидена е богата програма

За втора поредна година в китното родопско село Лилково ще се организира фолклорен фестивал „ Лилково поСреща”. Той започва на 16 юли /събота/ и ще се организира на площада в селото.

Предвидена е богата стратегия, като заниманията стартират още в 10:00 ч., когато ще има креативен работилнички за деца и конкурс с награди за кулинарни изкушения /пити, погачи, баници и т.н/ за деца и възрастни. Ще има и уличка на занаятите, благотворителен базар в интерес на НЧ " Родопска искра 2020 ", проява на косене с коса, подготвяне на домашно кисело мляко и други родопски специалитети, музей навън и още доста изненади за дребни и огромни.

В 12:00 ч. ще се раздаде курбан за здраве и благодат, след което в 13:00 е откриването на фестивала. Фолклорната стратегия включва танцово-музикална възстановка „ Родопска сватба”. Обичаят ще пресъздадат самодейци при НЧ „ Проф. доктор Ас. Златаров 1927 “ – с. Смилян.

Фолклорна китка от песни, танци и магичен тон на родопска гайда ще показват участници - лилковци и посетители на читалището. За положителното въодушевление ще се погрижат и оркестър „ Балканско настроение” с началник Наско Терзиев.

Огнен театър " Ритуал ", ще бъде пресъздаден от актьори с начален час към 21:00 ч. „ Агни Сатя " са актьори от град Пловдив, имащи за цел да обединят разнообразни сфери от изкуството в името на зрелищни огнени спектакли. Това, което ще имате опция да гледате е техният огнен " Ритуал ", който ще ви придвижи в мистичната страна на живота. Със своята съвременно-танцова хореография, национални претекстове и музика онлайн, те ще разкрият художественото измерение на огъня пред очите ви.

Събитието е проведено от НЧ „ Родопска искра 2020 “. Фолклорната стратегия няма конкурсен темперамент.

За спомагателна информация и/или за заявяване на присъединяване, може да се обърнете към: e-mail: ; телефон: 0877433170, 0877872057, 0877431275.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР